TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, geçtiğimiz hafta Tarsus İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalarak puanını 17’ye yükseltirken, bu sezon deplasmanda 11.puanını aldı. Kırmızı-Siyahlılar, Türkiye profesyonel futbol liglerinde mücadele eden tüm takımlar arasında averajla en başarılı takım olarak liderliğe yükseldi.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 de beraberlik alan Çorum Belediye, 11 puan topladı. Bu maçlarda 10 gol atan Kırmızı-Siyahlılar kalelerinde 4 gol görürken, +6 averaja sahipler.

Çorum Belediyespor’un deplasmanda topladığı 11 puana Süper Lig’den hiçbir takım ulaşamazken, Galatasaray 10 puanla Süper Lig’in deplasmanda en çok puan toplayan takımı oldu. TFF 1.Lig’den de hiçbir takım 11 puana ulaşamadı. Altınordu 9 puanla 1.Lig’in en başarılı deplasman takımı oldu.

2.Lig Kırmızı Grup’ta en başarılı deplasman takımı 10 puanla Keçiörengücü olurken, Beyaz Grup’ta ise Şanlıurfaspor 11 puana ulaştı. Ancak Şanlıurfa temsilcisi +6 averajı bulunan Çorum Belediye’nin 1 gol gerisinde kaldı ve +5 averajla Türkiye profesyonel futbol liglerinin Çorum Belediyespor’dan sonraki en başarılı ikinci takımı oldu.

3.Lig’de, sadece Pazarspor ve Kızılcabölükspor 11’er puan toplayabildi. 1.Grup takımlarından Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Kemerspor 10’ar puan topladı. 2.Grup takımlarından Rize temsilcisi Pazarspor 11 puan toplarken, +3 averajda kaldı. 3.Grup’ta ise, Çorum Belediye ve Denizli temsilcisi Kızılcabölükspor 11’er puan topladılar. Kızılcabölükspor +3 averajda kalırken, en başarılı deplasman takımları sıralamasında birinci Çorum Belediye, ikinci Şanlıurfaspor’un ardından Pazarspor’la üçüncülüğü paylaştı.

Çorum Belediye, deplasmanda attığı 10 golle de, 3.Lig’in en golcü takımları sıralamasında aynı gollü Kemerspor’la zirveyi paylaştı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim