Sezonun ilk yarısında savunmasında büyük sorunlar yaşayan ve bu yüzden gereksiz puan kayıpları yaşayan Çorum Belediyespor, transferde öncelikli olarak savunmaya takviye yapacak. Özellikle stoper transferini bir an önce gerçekleştirmeyi hedefleyen yönetimin, 2.lig takımlarından Sivas Belediyespor’da forma giyen Yakup Yiğit’le bir süredir ilgilendiği öğrenildi. Uğur Bulut’un takıma dönmesiyle kulübeye mahkûm olan Yakup Yiğit’in transferi için görüşmelerin önümüzdeki günlerde sonuçlandırılması bekleniyor. Teknik Direktör Yusuf Tokuş’un da Sivaslı olması ve genç futbolcunun yedek kalması Çorum Belediyespor’un elini güçlendiriyor.

1994 Sivas doğumlu olan Yakup Yiğit, 2014’te Sivas Belediyespor’da profesyonel olurken, bu sezona kadar takımının banko isimlerinden biriydi. Uğur Bulut’un transfer edilmesiyle fazla forma şansı bulamayan 23 yaşındaki stoper, bu sezon 2’si Ziraat Türkiye Kupası’nda olmak üzere 7 resmi maça çıktı.

Yakup, profesyonel futbolculuk kariyerinde 2.ligde 69 maçta 5 gol, 3.Lig’de 27 maçta 2 gol, Türkiye Kupası’nda ise 19 maçta 1 gol attı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim