Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden Çorum Belediyespor, ilk 5 haftadaki performansı ile geçen sezonun ilk 5 haftasındaki performansının 1 puan gerisinde kaldı.
Geçen sezon teknik direktör Yavuz İncedal nezaretinde 3.lig 1. grupta mücadele eden Çorum Belediyespor, ilk 5 haftada 8 puan toplayıp 9.sırada yer alırken, bu sezon ise 7 puan toplayıp haftayı 9. bitirdi. Kırmızı-Siyahlılar geçen sezonun ilk 5 maçından 3’ünü deplasmanda oynarken, ilk hafta deplasmanda Kızılcabölükspor’a 3-2 yenildi. İkinci hafta evinde Sebat Proje Trabzon Akçaabat’ı 1-0 yenerek ilk galibiyetini alan Çorum Belediye, 3.hafta deplasmanda Zonguldak Kömürspor’la 0-0 berabere kaldı. 4.hafta da evinde Tire 1922 Spor’la 1-1 berabere kalan Çorum Belediye, 5.hafta deplasmanda Kırıkhanspor’u 1-0 mağlup etti. Yani, kırmızı-siyahlılar 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. 5 maçta 5 gol atan Belediyespor kalesinde ise 2 gol gördü.

GOL SAYISI 2 KAT ARTI

Çorum Belediye, bu sezon ise teknik direktör Fahrettin Sayhan nezartinde ilk 5 maçın 3’ünü sahasında, 2’sini deplasmanda oynadı. Bu maçlarda 2 galibiyet, 2 yenilgi, 1 de beraberlik alan Çorum Belediye, attığı 10 gole karşılık kalesinde 7 gole engel olamadı. Geçen sezonun iki katı gol atan ve 2 buçuk katı fazla gol yiyen Çorum Belediye, sezona sahasında aldığı 2-1’lik Dersimspor yenilgisiyle başlarken, 2.hafta deplasmanda Manavgatspor’a aynı skorla mağlup oldu. İlk galibiyetini 3.haftada sahasında TKİ Tavşanlı Linyitspor’a karşı 1-0’lık skorla alan Çorum Belediye, 4.hafta deplasmanda Dardanelspor’la 2-2 berabere kaldı. Kırmızı-Siyahlılar 5.hafta maçında ise sahasında Sandıklıspor’u 5-1 mağlup etti.
(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim