İç transferde Çağrı Tekin ile sözleşme yenileyen Çorum Belediyespor, dış transferde ise Gölbaşıspor’dan eski oyuncusu Yakup Kayış’ı kadrosuna kattı. 2013-2014 sezonunda Çorum Belediyespor forması giyen ve son 2 sezonu Başken temsilcisi Gölbaşıspor’da geçiren Yakup Kayış, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Yabancı bir yere değil, evime döndüm. Başarısızlıklarla geçen bir sezondan kalan yarım işleri tamamlamak ve şampiyonluğa katkıda bulunmaya geldim. Geri dönmemde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
1989 Çorum-Alaca doğumlu olan Yakup Kayış, geçen sezon Gölbaşıspor’da 31 maça çıkarken, 1 gol attı. Deneyimli futbolcu 7 sarı, 1 de çift sarıdan kırmızı kart gördü.
Teknik heyetin raporu doğrultusunda takımda kalmasına karar verilen futbolculardan olan Çağrı Tekin ile geçtiğimiz hafta yapılan görüşmede parasal konuda anlaşma sağlanamazken, önceki gün sorun anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. Dün Çorum’a gelen Çağrı, dış transferde Gölbaşıspor’dan kadroya katılan Yakup Kayış ile birlikte sözleşme imzaladı.
22 yaşındaki orta saha oyuncusu, şampiyonluğa katkı sağlamak için takımda kaldığını ifade ederken, “Geçen sezon Play-Off’tan yarım kalan bir işimiz var. Bu işi bitirmek ve şampiyonluğa katkım olsun diye sözleşme yeniledim” şeklinde konuştu.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim