Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, basın toplantısında yaptığı açıklamada, yeni sezondan umutlu olduğunu söyledi.

Başkan Zeki Gül, Başkan Yardımcısı Ömer Balaban, Futbol Şube Sorumlusu Sinan Özdilli, Basın Sözcüsü Mustafa Altunkaya, Genel Kaptan Kenan Aşkan ve Teknik Direktör Yusuf Tokuş, dün sabah basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldiler. Başkan Zeki Gül, “Geçen sezon son dakikada yediğimiz golle üst lig umutlarımız bitti. Bu sezon yeni bir başlangıç için “bismillah”deyip başladık.

Daha önce olduğu gibi bu sene de bize büyük desteği aynı zamanda Onursal Başkanımız olan Belediye Başkanımız Muzaffer Bey veriyor. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

2.ve 3.Lig kulüp başkanlarıyla sürekli görüşüyoruz. İmkânların kısıtlı olmasından yakınıyorlar. Şükür, bizim öyle değil. Yeni stat ve yeni tesislerimiz hizmete açıldığında daha iyi imkânlara kavuşmuş olacağız. Belediyespor olarak kurumsal bir yapıya sahibiz. Bunun kıymetini bilmek lazım.

Transferde, çoklu araştırmalar sonucu teknik heyetimizin de görüşü alınarak kadromuzu kuruyoruz. Yusuf Hoca’yla anlaşmadan önce Gölcükspor’un Başkanı beni aradı ve ‘Başkanım biz Yusuf Hoca ile anlaşmak istiyoruz. Biz görüşmeden siz devreye girmeyin’ dedi. Bir müddet sonra tekrar aradı ve anlaşamadıklarını söyledi. Yusuf Hoca’yı ıslarla bize tavsiye etti. Biz de kendisiyle anlaştık. Bugün ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı görüyoruz.

Sürekli açıklama yapan, demeç veren bir anlayışta değiliz. Bu yüzden, yeni sezon hedefimizle ilgili konuşmak istiyorum. İddialı bir takım olarak ortaya çıkacağız. İlla şampiyonuz demiyorum. Hakem düdüğü çalmadan maç bitmiyor. Bunu Altay’la oynadığımız play-off maçında yaşadık. Şampiyonluk naraları atıp gurur ve kibre kapılmak doğru değil. Her maça final havasında çıkıp hedefe ulaşmak istiyoruz. Bu sene çok umutluyum. Yaş ortalaması 23 olan genç bir takımla mücadele edeceğiz. Tecrübe ile gençliğin gücünü birleştirip hedefe ulaşmak istiyoruz” dedi.

Çorum Belediyespor’un TFF ve kulüpler nezdinde itibar sahibi olduğunun da altını çizen Başkan Gül, “Grupların kura çekiminde yaşadığım ilginç bir olayı burada anlatmak istiyorum. Kurayı çekmek için ayağa kalktığımda salonda bir uğultu oldu. Ben buna bir anlam veremedim. Sonra, TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez uğultunun nedenini sorunca, kulüp başkanları, ‘Çorum’un gücünü biliyoruz. Rakip olarak Çorum Belediyespor’la aynı gruba düşmek istemiyoruz’ dediler.

Başta Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören ve diğer yöneticilerin yanı sıra birçok kulüp başkanı, ‘Çorum Belediye ne istiyorsa verin. Onlar sözlerini yerine getirir’ diyorlar. Bu da bizim için gurur verici bir durum.

Bunun yanında, 2. Ve 3.Lig Kulüpler Birliği Yönetimine girmemek için affımı istedim. Ama Başkan Cengiz Günaydın ısrarla beni yönetime aldı. Hatta geçen dönem başkan yardımcısı iken bu kez başkan vekili yaparak bize verdiği değeri gösterdi. Anadolu’nun bağrındaki güzide bir il olan Çorum’dan birinin İstanbul’daki oluşumda hem de önemli bir görevde olması önemli bir olay diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim