Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz hafta Payasspor’la oynanan maçta taraftarlarının neden olduğu “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle Çorum Belediyespor’a seyircisiz oynama cezası verdi.

Sezonun ilk yarısında Karaköprü Belediye, Osmaniyespor ve Düzyurtspor, ikinci yarısında ise Aydınspor maçında “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle PFDK’ya sevk edilen Çorum Belediyespor, Payasspor maçında da aynı ihlal nedeniyle beşinci kez Disiplin Kurulu’na sevk edildiği için beklenildiği gibi seyircisiz oynama cezasına çarptırıldı. PFDK, dün yaptığı toplantıda, Payasspor maçındaki çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Çorum Belediyespor’a kendi sahasında 1 maç seyircisiz oynama cezasının yanı sıra 1500 lira da para cezası kesti.

Bu haftaki Osmaniyespor ve gelecek haftaki Elaziz Belediye maçlarını deplasmanda oynayacak olan Çorum Belediyespor, 31.haftada Cizrespor’la Çorum’da olan maçında seyircisinden yoksun olacak.

PFDK CEZA YAĞDIRDI

Öte yandan PFDK, Çorum Belediyespor’un gruptaki rakiplerine adeta ceza yağdırdı. Kurul, Cizrespor’a Tarsus İdmanyurdu maçındaki “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 3 bin lira para cezası verirken, aynı maçta saha olaylarından dolayı da 7 bin 500 lira para cezası kesti.Tepecikspor maçında “takım halinde sportmenliğe aykırı hareket” nedeniyle Tekirdağspor’a 1200 lira para cezası uygulayan PFDK, Elaziz Belediye’ye ise Kocaeyispor maçındaki aynı eylemden dolayı 1200 lira para cezası verdi.

Karaköprü Belediye’ye Karacabey Birlikspor maçında “talimatlara aykırılık” nedeniyle 2 bin 500 lira para cezası kesen PFDK, Kızılcabölükspor maçında “rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi” nedeniyle Aydınsporlu futbolcu Mesut Uzun’u 3 maçtan men ve 1500 lira para cezasına çarptırdı. Osmaniyespor maçında “taraftarlarının neden olduğu saha olayları”ndan dolayı Sultanbeyli Belediye’ye 5 bin lira para cezası veren kurul, Düzyurtspor maçında hakeme yönelik “hakareti ve hareketi” nedeniyle Arsinsporlu futbolcu Sergen Altıntaş’ı 5 maçtan men etti, 4 bin500 lira da para cezası verdi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim