1.Amatör Küme Büyükler Futbol Ligi’nde geçtiğimiz Pazar günü İskilipspor’la Çimentospor arasında oynanan ve uzatmalarda çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör Futbol Disiplin Kurulu’nun (AFDK) vereceği açıklandı.

İl Futbol Tertip Kurulu, İskilip Şehit Mikail Kaya Stadı’nda oynanan ve Çimentospor 3-0 önde iken 90+1.dakikada çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçın hakem ve gözlemci raporlarını incelerken, dosyayı Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na gönderdi. Kurul, 67.dakikada yerde yatan rakip takım futbolcusuna küfredip hırpalayarak yerden kaldırmaya çalıştığı gerekçesiyle kırmızı kart gören İskilipsporlu futbolcuUğur Karabalak, 71.dakikada yardımcı hakeme küfrettiği gerekçesiyle kırmızı kart gören İskilipsporlu futbolcu Furkan Çelik ve 76.dakikada sahaya izinsiz girip hakem kararlarına itiraz ettiği için tribüne gönderilen, uzatmalarda çıkan olaylar sırasında ise tekrar sahaya girerek hakemlere küfrettiği gerekçesiyle İskilipspor Antrenörü Galip Gül’ü tedbirli olarak AFDK’ya sevk etti. İl Futbol Tertip Kurulu, 90+1.dakikada çıkan olaylara karışan İskilipsporlu futbolcular Emre Koçak, İsmail Karaağaç ve Hasan Arslan’ı da tedbirli olarak Amatör Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.

SONUCU DA AFDK TESCİL EDECEK

Öte yandan, 3-0 Çimentospor’un galibiyeti şeklinde devam ederken evsahibi İskilipspor’un kırmızı kartlar sonrası sahadaki futbolcu sayısının 6’ya düşmesi ve 15-20 kadar İskilipspor taraftarının sahaya girip hakemlere ve rakip takım futbolcularına saldırmaları üzerine hakem tarafından tatil edilen maçla ilgili kararı da Amatör Futbol Disiplin Kurulu verecek.

3 FUTBOLCU DA İL FUTBOL DİSİPLİN KURULU’NDA

Öte yandan, 1.Amatör Küme ve U17 Futbol Ligi’nde sportmenlik dışı davranışlarda bulunan 3 futbolcu İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

İl Futbol Tertip Kurulu, U17 Ligi’nde Mimarsinan Gençlikspor ile Kültürspor arasında oynanan maçta rakip takım futbolcusuna küfrettiği gerekçesiyle kırmızı kart gören Mimarsinan Gençliksporlu futbolcu Engin Can Kaya’yı tedbirli olarak İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.

1.Amatör Küme’de de Sungurlu Belediye ile Alaca Belediye arasında oynanan maçta kırmızı kart gören Sungurlu Belediyesporlu futbolcu Burak Yıldırım ve Alaca Belediyesporlu Serkan Aykut İl Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildiler.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim