Çorum FK ile Sivas Belediyespor arasında oynanan ve zaman zaman gergin anların yaşandığı maçta tansiyon yüksekti. Bu yüzden, zaman zaman sahada gergin anlar yaşanırken, tribünlerde de özellikle hakeme yönelik tepkiler vardı.


Karşılaşmanın 81.dakikasında, hakemin Çorum FK aleyhine vermiş olduğu faul kararı üzerine maraton tribününden bir taraftar sahaya atlayıp hakemin üzerine koştu. Bunun üzerine iki taraftar daha sahaya girdi. Emniyet güçleri sahaya giren taraftarları kısa sürede kontrol altına aldı. Sahaya giren taraftarların gözaltına alınmak istenmesi üzerine tribünlerde emniyet güçlerine karşılık tepkiler oldu. 
Öte yandan, maç esnasında da zaman zaman iki takım taraftarları arasında gergin anlar yaşandı. Devre arasında soyunma odaları koridorlarında da tansiyon yükseldi.
5 binin üzerinde Çorumlu sporseverin izlediği maçta gerek bazı taraftarların sahaya girmesi, gerekse yapılan küfürlü tezahüratlar nedeniyle Çorum FK’nın Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmesi bekleniyor. Taraftarların sahaya girmesi nedeniyle “seyircisiz oynama” cezasından endişe ediliyor.

(Hüseyin AŞKIN)
 

Editör: TE Bilisim