Ulusal yardımcı hakemlerden Özcan Genel yerini korurken, ulusal yardımcı hakemlikten bölgesel hakemliğe düşen Gökhan Yumlu’nun yerine Emre Alagöz terfi etti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2016-2017 Sezonunda görev yapacak hakem ve yardımcı hakem klasmanlarını belirledi.
TFF’den yapılan açıklamaya göre, yeni sezon öncesinde hakemler Süper Lig, A klasmanı, B klasmanı, C klasmanı, ulusal yardımcı, bölgesel olarak sınıflandırıldı. Geçen sezon ulusal hakem olarak 2.ve 3.ligde düdük çalan Celal Bayraklı, yeni sezonda B klasmanına alındı. 49 hakemden oluşan B kategorisinde yer alanlar, en az 2.ligde düdük çalacaklar.
Geçen sezon ulusal yardımcı hakem statüsünde yer alan hakemlerden Özcan Genel yerini korurken, Gökhan Yumlu bölgesel hakem sınıfına düştü. Gökhan Yumlu’nun yerine geçen sezon bölgesel yardımcı hakem olarak görev yapan Muhammed Sait Emre Alagöz ulusal yardımcı hakemliğe terfi etti.
Geçen sezon bölgesel hakem kategorisinde görev yapan Yüksel Basar ve Mehmet Tuğluk il hakemliğine düşerken, il hakemlerinden Samet Ünal da bölgesel hakemliğe yükseldi. Geçen sezon bölgesel hakem statüsünde yer alan M.Ali Cırıl, Ahmet Ecevit, Furkan Alagöz ve Seyfettin Erten ise yerlerini korudular.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim