Brezilya’nın Rio kentinde devam eden “2016 Rio Olimpiyat Oyunları”nda Çorumlu sporcu bulunmuyor ama güreş branşında, aynı zamanda Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan Zeki Gül’ün idareci olarak Güreş Milli Takım kafilesinde yer almasından sonra Sungurlulu antrenör Abdullah Çakmar da kafilede yer alacağı açıklandı.
Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü’nün teknik direktörü olan Abdullah Çakmar, Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini belirterek, “Ülkemi, milletimi ve hemşehrilerimi şahsım ve sporcularımla en iyi şekilde temsil ederek olimpiyat arenasında en üst seviyeye taşımak arzumuz. Sporcularım şuan güreş alanında madalyaya en yakın isimler. Rıza Kayaalp ve Taha Akgül 2015 yılı Dünya Şampiyonları ve 2015 yılının en iyi güreşçileri. İnanıyorum ki, Allah’ın izni, milletimizin ve hemşehrilerimin dualarıyla ülkemizi yine en iyi şekilde temsil ederek, zirvede yer alacaklar.
Ben ve sporcularım, her şeyin bilincindeyiz. Olimpiyatları zirvede tamamlayıp istiklal marşımızı ve ay- yıldızlı bayrağımızı en üst seviyeye, yani zirveye taşıyacağız. Ülkemize, milletimize düşmanlık yapanlara en iyi cevabı vereceğiz” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2106 Olimpiyatları'nda yarışacak ASKİ Spor’lu milli güreşçileri kabul ederek, başarı dileklerinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi ANKAPARK Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen kabule, serbest stil 125 kiloda Avrupa ve Dünya Şampiyonu Taha Akgül, serbest stil 65 kilo Avrupa ikincisi ve Dünya Üniversiteler Şampiyonu Mustafa Kaya, 96 kiloda İbrahim Bölükbaşı, Milli Takım Antrenörü Abdullah Çakmar, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Ahmet Erbağ, Yönetim Kurulu üyeleri ve antrenörler katıldı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim