“Yakışmadı Altay” başlığı altında yapılan açıklama şöyle: “1914 yılında kurulan İzmir’in köklü kulübü Altay’a final maçında başarılar diliyoruz. Ancak bazı hususlara da değinmeden geçmeyeceğiz.

8 Mayıs Perşembe günü İzmir Atatürk Stadı’nda oynadığımız maç öncesi Çorum’da bazı kendini bilmezlerin yaptığı ve kulüp olarak asla tasvip etmediğimiz olayları bahane ederek, İzmir’e adım attığımız andan itibaren takımımız kafilesine hiç hoş olmayan yaklaşımlarda bulunulmuştur. İzmir’e ineceğimiz gün ve saat belli olmasına rağmen havaalanına tamamen tesadüfen gelen bir ekibin kafilemizi fark etmesinin dışında hiçbir güvenlik önlemi alınmamıştır. Bazılarının üzerlerinde Altay forması olmasına rağmen bir takım kişilerin havaalanı bölgesinde araçlarıyla rahatlıkla tur attıkları gözlenmiştir. Bununla birlikte kafilemiz anlamadığımız bir nedenden dolayı uzun bir süre havaalanında gereksiz yere gergin bir ortamda bekletilmiştir. Bu gergin ortamdan bir türlü çıkartılmayan kafilemize Altaylı bazı taraftarlar tarafından bıçaklı, bira şişeli ve yumurtalı saldırı gerçekleştirilip, takımımızı taşıyan otobüsün çamları kırılmıştır. Kulüp Başkanımız Sayın Zeki Gül başta olmak üzere, diğer yöneticilerimizin de devreye girmesi sonrasında ise İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve Altay Kulüp Başkanı 2 buçuk saat sonra kafilemizin yanına gelip güvenlik önlemi konusunda söz vermişlerdir.

Yapılan görüşmeler sonrasında takımımız kamp yapacağı otele 3 saat sonra ulaşabilmiştir. İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın ‘İzmir’de şimdiye kadar görülmemiş şekilde güvenlik önlemi alacağız’ sözünü vermesine rağmen gecenin belirli saatlerinde Altaylı taraftarlar kamp yaptığımız otelin muhtelif noktalarında havai fişekler patlatarak kafilemizi rahatsız etmişlerdir. Saat 16.00’da başlayan maç öncesinde, sırasında ve sonrasında ise Altaylı taraftarlar ‘İntikam yeminleri’ atmışlardır. Bununla birlikte şehrimize ve tüm Çorumlulara ağır hakaretlerde bulunulmuştur. Milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanımız ve Kulübümüz Onursal Başkanı Sayın Muzaffer Külcü, Ak Parti İl Başkanımız Sayın Mehmet Karadağ, Belediye Başkan Yardımcımız ve Kulüp Başkanımız Sayın Zeki Gül ile diğer yöneticilerimizin de izlediği maç esnasında tüm protokol gelenekleri bir tarafa bırakılıp hadsiz bir takım davranışlarda bulunulmuştur.

Şunu herkes çok iyi bilmelidir ki, söz konusu vatan olduğunda Çorumlular için her şey teferruattan öte geçmemiştir. Bundan sonra da geçmeyecektir. Kulüp yöneticilerinden, masörlerine, personellerinden, taraftarına kadar ‘Kazanmak adına her yol mühabtır’ anlayışıyla hareket eden Altaylıların yanı sıra maçın hakemi de son derece kötü bir yönetim sergilemiş ve tüm takdir haklarını ev sahibi takım lehine kullanmıştır.

Çorum Belediyespor Kulübü olarak bizim yolumuza ‘Sporun sevgi ve barıştan’ geçtiği düsturuyla hareket etmeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. İzmir’de bize yaşatılan tüm çirkinliklere rağmen, “BÜYÜKLÜK” bizde kalsın der, Altay takımına ve Kocaelispor’a final maçında başarılar dileriz.

(Spor Servisi)

Editör: TE Bilisim