Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Halter Turnuvası düzenlendi.
Tevfik Kış Spor Salonu’nda, gençler ve yıldızlar olmak üzere 2 kategoride ve kulüpler bazında düzenlenen turnuvaya, Çorum Belediyespor ve Gençlikspor’dan toplam 12 sporcu katıldı. Yıldızlarda 8, gençlerde ise 4 halterci yarıştı. Gençlerde, Gençlikspor Bursa’da düzenlenecek olan Kulüpler Türkiye Şampiyonası’nda Çorum’u temsil etme hakkı kazandı.
Ferdi müsabakalar sonunda, yıldızlar kategorisinde, 50 kiloda Gençlikspor Kulübü haltercileri ilk 3 sırayı alırken, Barış Mensur birinci, Batuhan Arslan ikinci, Mehmet Teke üçüncü oldu.
56 kiloda birinciliği Necip Bilgin (Çorum Belediyespor) elde ederken, Eyüphan Taşdemir (Gençlikspor) ikinci, Murat Karabacak da (Gençlikspor) üçüncü oldu.
62 kiloda Gençlikspor’dan Muharrem Can Taşbaş ve 85 kiloda yine Gençlikspor’dan Yasin Asar birinciliği elde ettiler.
Gençler kategorisinde, Çorum Belediyespor’dan 3 sıklette toplam 5 halterci yarıştı. 62 kiloda Ömer Osman Şahin ve 94 kiloda Hüseyin Ak rakipsiz birinci olurken, 77 kiloda Kubilay Kekeç birinci, kardeşi Ebubekir Kekeç de ikinci oldu.
Müsabakalara katılan tüm haltercilere, elde ettikleri derecelere göre madalya verildi.

GENÇLİKSPOR BURSA YOLCUSU
Yıldızlarda, dereceye giren Gençlikspor Kulübü haltercileri, 21-24 Mayıs tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek olan Kulüplü Genç Erkekler Türkiye Halter Şampiyonası’nda Çorum’u temsil etme hakkı kazandı. Gençlikspor’un idareciliği Hasan Has, antrenörlüğünü ise Arif Yalçın Has yapacak. Çorum’dan Osman Yallım ve Zekeriya Lek de şampiyonada hakem olarak görev yapacak.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim