Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, “Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar çok puan kaybetmesi normal mi?” şeklindeki soruya “değil” cevabı verdi.
Dün, beraberinde yönetim kurulu üyeleri Mustafa Ercan ve Nadir Solak ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek 26 Ekim’de Trabzonspor’la oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası 3.Eleme Turu maçanın bilet fiyatlarını açıklayan Başkan Zeki Gül, toplantının son bölümünde soruları cevapladı. Başkan Gül, bir gazetecinin, “Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar çok puan kaybetmesi normal mi?” sorusu üzerine, “Elbette şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar puan kaybetmesi normal değil. Şampiyonluğa oynuyorsanız her maça kazanmak için çıkacaksınız. Bence, deplasmandaki Erzincanspor ve Cizrespor yenilgileri olmamalıydı.
Ben, bu kadar çok puan kaybının özgüvenden kaynaklandığını düşünüyorum. Çok iyi bir kadroya sahibiz ve takımda hiçbir sorun yok. Bazı maçlar vardır ki, mesela Trabzonspor’la oynayacağımız maça futbolcuyu motive etmenize gerek yok. O kendi motive olur. Ama bazı maça motive olmakta zorlanırsınız. Bu da sanırım öyle bir şey.
Eğer şampiyonluğa oynuyorsanız, saha ve hakemin arkasına sığınmayacaksınız. Hakem golünüzü iptal ettiyse bir daha atacaksınız. Sahaysa, diğer takım da aynı sahada oynuyor. Bunlar bahane olmamalı. Her maça kazanmak için çıkacaksınız ve kazanacaksınız. Şampiyonluğa oynayan bir takımın bu kadar çok puan kaybetmesi normal değil. Giden, krediden gidiyor. Kredi gittikçe azalıyor. Ama ben düzeleceğine inanıyorum. İnşallah sonu şampiyonlukla bitecek bir yolda ilerliyoruz” şeklinde açıklama yaptı.
Spor Toto 3.Lig 1.Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, geride kalan 8 haftada 10 puan kaybederken, 14 puan topladı ve 3.sırada yer alıyor.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim