Akdeniz Kupası’nda, Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Fas, Yunanistan, Cezayir, Suriye, Arnavutluk ve Mısır mücadele etti. Antrenörlüğünü İBD Antrenörü Barış Boyar’ın yaptığı, İBD Gençlikspor’dan Yaren Dölcü, Kubilay Sadi ve Mesut Sezer’in de yer aldığı Türk Milli Takımı, takım müsabakaları sonunda Akdeniz Şampiyonluğunu kazanırken, ferdi müsabakalarda da İBD Gençliksporlu badmintoncular fırtına gibi esmeye devam ettiler.
Kubilay Sadi tek erkeklerde Akdeniz Kupası şampiyonu olurken, Yaren Dölcü ve Kubilay Sadi çifti de karışık çiftler kategorisinde altın madalyayı kazandılar. Yaren Dölcü tek bayanların finalinde yenilerek gümüş madalya alırken, Mesut Sezer ise hem tek erkeklerde, hem de çift erkeklerde üçüncü olup ülkemize iki bronz madalya kazandırdı.
Aynı zamanda Milli Takım Antrenörü olan İBD Gençlikspor Kulübü Antrenörü Barış Boyar, sporcuların Akdeniz Kupası’nda elde ettikleri başarılarla gurur duyduklarını ifade ederken, her zaman desteklerini gördükleri Federasyon Başkanı Murat Özmekik ve Kulüp Başkanları İsmail Burak Derindere’ye teşekkür etti.
(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim