Çorum’da düzenlenen ve 4 takımın tek devreli lig statüsüne göre mücadele ettiği Erkekler 2.Futbol Ligi Grup Birinciliği’nin son maçları dün oynandı. Yozgat Bozok Üniversitesi 1.Lig’e yükseldi.

İlk maçında Kayseri Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’ni 7-0 yenerek liderlik koltuğuna oturan Bozok Üniversitesi, ikinci maçında Çorum temsilcisi Hitit Üniversitesi ile 2-2 berabere kalırken, 1.Lig’e yükselme şansını son maça taşıdı. Son güne lider giren Bozok Üniversitesi, kendisi ile aynı puana sahip olan Çankırı Karatekin Üniversitesi ile 1.Lig bileti için karşılaştı. Dün, 1 No’lu Sentetik Saha’da oynanan ve bölgesel hakem Ahmet Ecevit’in yönettiği maç oldukça çekişmeli geçti. İlk yarısı golsüz biten maçın son bölümlerinde gol için ataklarını sıklaştıran Bozok Üniversitesi, 79.dakikada Bengü’nün kaydettiği golle öne geçti. 90.dakikada Beytullah ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkartan Bozok Üniversitesi sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonucun ardından puanını 7’ye çıkartan Yozgat temsilcisi 1.Lig’e yükselirken, Hitit Üniversitesi ikinci, Çankırı Karatekin Üniversitesi ise üçüncü oldu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim