Çorum Belediyespor teknik Direktörü Serdar Bozkurt, 2-1 kazandıkları Gölcükspor maçından sonra yaşanan olayların kendilerine mal edildiğini belirterek bunun son derece yanlış olduğunu söyledi.

Maçın analizine hiç girmeyen ve sadece olayları değerlendiren Serdar Bozkurt, hakemin çok kötü bir yönetim sergilediğini iddia ederken, yedikleri golden önce rakip oyuncunun elle oynadığını, Abdullah’ın kırmızı kartından önce de kendi lehlerine verilmeyen bir faul olduğunu savundu. Bozkurt’un açıklaması şöyle: “Kendi sahamızda oynadığımız ve 2-1 galip ayrıldığımız Gölcükspor maçı sonrası yaşananların ardından öyle bir algı oluşturuldu ki, sanki bütün yaşananlar bize mal edilmiş durumda. Bu hiç doğru bir yaklaşım tarzı değil. Hakemin çok iyi maç yönettiği falan yazılmış. Ben buna da katılmıyorum. Yediğimiz golde top bariz bir şekilde rakibin eline çarpmış. Bunu da herkes gördü. Bunun el olmadığını savunmak bizce doğru bir yaklaşım tarzı da değil. Bir gol elle atılmışsa buna herkesin aynı reaksiyonu göstermesi lazım. Abdullah Karmil’in kırmızı kartından öncesin bize verilmeyen bir faul söz konusu. Kimse kırmızı kartı savunduğumuzu sanmasın. Elbette ki, kırmızı kart doğru bir hareket değil. Ona biz de katılıyoruz. Ancak genel anlamda futbolcularımızın sinir sistemini geren bir maç yönetmiş hakemden bahsediyoruz.

Maçtan sonra benim hakemin yanına gittiğimde neler konuştuğumu bilen var mı? Benim orada hakeme küfür edecek halim yok. Bizim de tepki gösterme durumumuz vardı. Biz de kendimizce tepkimizi gösterdik. Ben sadece kendisine yanlış maç yönettiğini söyledim. Olayları bizim başlattığımız söyleniyor ve yazılıyor. Rakip takım hocası Yusuf Tokuş bizim tanıdığımız ağabeyimizdir. Aramız çok iyidir ve onunla münakaşa etmemiz de söz konusu değildir. Genel olarak onların farklı bir tepkisi oldu. Olaylar da ondan çıktı. Maç bittiğinde oyuncularımızın soyunma odasına gittikleri ve bizi görünce geri geldikleri de yazılmış. Bu tür haberler tasvip etmediğimiz ve üzücü haberler.

Bizim her zaman söylediğimiz bir şey var. Bu takım şampiyon olacaksa yönetimi, teknik heyeti, futbolcusu, masörü, malzemecisi, taraftarı ve medya. Ancak biz görüyoruz ki, burada bir yerler eksik kalıyor. Eleştiriler her zaman olacaktır. Ona bir sözümüz yok. Bu tarz haberleri kabul etmemiz mümkün değil. Hem kendi adıma, hem de takımım adına kabul etmiyorum. Özellikle bu maç için hakemin tarafsız olduğunun yazılmasını kesinlikle kabul etmiyorum. Ben bugüne kadar hakemler hakkında hiçbir yorum yapmadım.

Yaklaşık 11 aydır bu takımın başında görev yapıyorum. Hem şahsım hem de teknik ekip olarak bu süre zarfında hem kendimi hem de kulübü çok iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Kulübe laf söz getirecek en ufak bir olumsuzluk içerisinde bulunmadık. Bununla birlikte kulübün ceza alacağı hiçbir olay içerisine de kendimizi atmadık. Bundan sonrada girmeyeceğiz ve bu takımı en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Taraftarımız bu konuda bize inansın. Ancak bu tür yaklaşımlar kulübü yıpratmaktan başka bir işe yaramaz. Bu nedenle bu tür davranışları da hoş bulmadığımızı belirtmek istiyorum.”

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim