Çorumspor’u 2013-2014 sezonunda kimsenin yönetime talip olmadığı bir dönemde devraldığını hatırlatan Rumi Ispanak, “O zaman, maddi ve manevi anlamda taban yapmış, batmış, enkaz bir Çorumspor vardı. SSK, vergi ve Federasyona olan o zamanki 750 bin lira borç vardı. Transferi açamıyorduk. Futbolcularla bire bir görüşerek anlaştık ancak birkaçı yüzünden açmayı başaramadık.

Çorum Belediyespor Başkanı Fatih Özcan, kulübün ismini Çorumspor yapmak için ciddi adımlar atmıştır. Kendi adıma istemeyenin gözü çıksın. Bu teklifle ben şahsım adına gurur duydum. Yönetim Kurulunu toplayıp durumu bildirdim. Onlar da benim gibi düşündüler. Halen bizim adımıza gelen vergi, SSK ve federasyona olan borç tebligatlarının ödenmesi durumunda bunu seve seve kabul edeceğimizi kendilerine bildirdik. Kamuoyunda bunu sanki biz istemiyormuşuz gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Biz Çorumspor yönetimi olarak bu ismi vermeye hazırız. Fakat sizler gerçekten hazır mısınız? Çünkü bu konuda henüz bir cevap alamadık.

Evet elini taşın altına sokmayan aman cebimden üç beş kuruş eksilmesin diye aday olmaktan çekinen Çorumspor sevenleri o gün beni yalnız bıraktınız. Benim çalışarak kazandığım, çocuklarımın rızkını ikiye bölüp Çorumspor’u ayakta tutmak için çabaladığımda sizler neredeydiniz? Beş kuruş geliri olmayan bir Çorumspor’dan benim ne gibi gelir ettiğimi düşündünüz? Evet, ben bunu o gün yaptım ve iki iş yerimi kapattım. O iki iş yerim Çorumspor’umuza helal olsun. O gün yaptığımı bugün inanın bir saniye bile düşünmez yine yaparım. Şimdi yine kimsenin bir kuruş katkısı olmadan Çorumspor’u muzu yeniden diriltmek istiyorum. Bunun için çalışmalarımızı hızlandırdık.

Bu açıklamayı kimseyi kırıp incitmek için değil kamuoyunu aydınlatmak için yaptım” şeklinde açıklamada bulundu.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim