Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Çorum Belediyespor, istikrarsız çizgisini sürdürdü. İçeride galibiyet, dışarıda yenilgi neredeyse gelenek haline geldi.
Dün, Batman 16 Mayıs Stadı’nda saat 14.30’da başlayan maçta Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Fahrettin Sayhan, geçtiğimiz hafta Çine Madranspor ile oynanan maçın ilk onbirinden sakat olan Hakan Yağmurkaya’nın yerine Zafer’e görev vererek tek değişiklik yaptı.
Çine Madranspor galibiyetiyle yeni bir çıkış başlatan ve Batman’dan puan alıp çıkışını sürdürmek hedefiyle mücadele eden Belediyespor bir türlü oyunun kontrolünü ele geçiremedi. Uzaktan şutlarla skoru lehine çevirmeye çalışan Belediyespor, bunda başarılı olamazken, ilk yarıda rakibine organize atak şansı tanımadı.
İkinci yarıda evsahibi ekip biraz daha üstün olan taraftı. 63’te Berat’la önemli bir fırsattan yararlanamayan Belediyespor, 72.dakikada ani atak sonucu Fazlı’nın golüne engel olamayarak 1-0 geriye düştü. Golden sonra beraberlik için daha çok adamla hücum eden Belediyespor, rakibin ani atakları sonucu tehlikeli anlar yaşadı. Nitekim 90+5.dakikada ani gelişen atakta Mehmet topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkartırken, karşılaşma Batman Petrolspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.
5 Eylül’deki 2-1’lik Çine Madranspor galibiyetinden sonra ilk kez kazanan Batman Petrolspor puanını 10’a yükseltirken, 8 haftada 4.mağlubiyetini alan Çorum Belediyespor 10 puanda kaldı.

STAD: Batman 16 Mayıs.
HAKEMLER: Cihat Çelikdağ **, Suat Fidan ***, Aydın Şengül ***.
4.HAKEM: Murat Türkoğlu.
BATMAN PETROLSPOR: İlyas **, Halil ***, Samet *** (Dk. 85 Melih), Sebahattin ** (Dk. 62 Mehmet ***), Fazlı ***, Ramazan **, Emre *** (Dk. 81 Enes *), Onur ***, Muhammed ***, Aykut ***, Tolga ***.
YEDEKLER: Süleyman, A.Kadir, Gökalp, Mesut.
TEKNİK SORUMLU: Orhan Kapucu.
ÇORUM BELEDİYESPOR: Utku *, Eray * (Dk.85 İmam), Eşref Korkmazoğlu *, Akın *, Uğur *, Oğuzhan *, Furkan * (Dk. 74 Eşref Koçak *), Emre *, Zafer *, Berat Ali *, Kudret * (Dk. 81 Turgay *).
YEDEKLER: Fatih, Hakan Doğru, Serkan, Emrah.
TEKNİK SORUMLU: Fahrettin Sayhan.
GOLLER: Dk. 72 Fazlı, Dk. 90+5 Mehmet.
SARI KARTLAR: Halil, Ramazan, Mehmet, Emre (Batman Petrol), Kudret (Çorum Belediye).

MAÇTAN DAKİKALAR… MAÇTAN DAKİKALAR…
DAKİKA 6: Çorum Belediyespor atağında Zafer ceza yayına kadar sokuldu, sert şutunda keleci zor da olsa topu çıkartmayı başardı.
DAKİKA 17: Çorum Belediyespor’un kazandığı köşe vuruşunu Kudret kullandı, ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Zafer’in kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.
DAKİKA 40: Batman Petrolspor atağında, Emre’nin şutunda kaleci Utku gole izin vermedi.
DAKİKA 49: Çorum Belediyespor atağında, Furkan ceza sahası dışından sert vurdu, kaleci İlyas topu kornere çeldi.
DAKİKA 53: Batman Petrolspor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına Emre geçti. Bu futbolcunun doğrudan kaleye gönderdiği topu kaleci Utku iki hamlede kontrol etti.
DAKİKA 63: Çorum Belediyespor atağında, Oğuzhan’ın pasına hareketlenen Berat Ali ceza sahasında cılız bir vuruş yapınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
DAKİKA 72 (GOL): Batman Petrolspor atağında, Belediyespor savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu Fazlı ağlara yolladı: 0-1.
DAKİKA 90+5: (GOL): Fark ikiye çıktı. Ani gelişen Batman Petrolspor atağında oyuna ikinci yarıda giren Mehmet skoru belirledi: 0-2.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim