Güreş Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası Adana’nın Yüreğir ilçesinde yapıldı. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçilerinden Fatih Erdin’in şampiyon, İlyas Güneş’in ise üçüncü olduğu şampiyonada Çorumlu güreşçilerden Ahmet Peker de kilosunda Türkiye birinciliğini elde etti.

Yüreğir İlçe Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada, 10 sıklette müsabaka yapılırken, 70 kulüpten 500’e yakın güreşçi mindere çıktı. Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçilerinden Fatih Erdin, 86 kiloda son olimpiyat finalisti olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un milli güreşçisi Selim Yaşar’ı yenerek Türkiye’nin en büyüğü olurken, yine Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü adına mücadele eden Çorumlu güreşçi İlyas Güneş de 74 kiloda Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

Şampiyonanın son gününde, Ankara ASKİ adına mindere çıkan Çorumlu güreşçi Ahmet Peker, 57 kilonun finalinde Ankara TEDAŞ Spor Kulübü güreşçisi Sezgin Pişmanoğlu’nu yenerek Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Böylece Çorumlu güreşçilerin Türkiye Şampiyonasında aldığı madalya sayısı 3’e yükselmiş oldu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim