Okul Sporları Federasyonu’nun 2019 yılı faaliyet programında yer alan Okullararası Bilek Güreşi İl Birinciliği’nde dereceye girenler belli oldu. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen İl Birinciliği yıldızlar, gençler A, ve B olmak üzere 3 kategoride yapılırken, 18 kız, 14 erkek olmak üzere toplamda 32 sporcu mücadele etti. İlk kez düzenlenen il birinciliği müsabakalarında yıldız kızlarda Yavruturna Ortaokulu’ndan Hazal Çorlu 50 kiloda, yıldız erkeklerde ise Dr.Sadık Ahmet Ortaokulu’ndan Bektaş Er 60 kiloda rakipsiz birinci oldular.

Genç kızlar A kategorisinde sağ ve sol kolda Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Sümeyye Dalyan 50 kiloda, Sinem Kelce 60 kiloda zirvede yer alırken, Güzel Sanatlar Lisesi’nden Semra Gevşek 45 kiloda, Yaren Yanıt 70 kiloda ve Semiha Kızılağaç ise 70+kiloda birinci olmayı başardı. Genç erkekler A kategorisinde sağ ve sol kolda Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Hatem Al Kayat 50 kiloda, Yasin Yiğit 65 kiloda, Taner Tufan ise 75 kiloda birinci olmayı başarırken, Güzel Sanatlar Lisesi’nden Yunus Budak 60 kiloda, Öz Değerler Temel Lisesi’nden Mert Gökçek ise 55 kiloda birinciliği elde etti.

Genç kızlar B kategorisi sağ ve sol kolda Güzel Sanatlar Lisesi’nden Aslı Zor 50 kiloda, Nazlı Ece Estetik 65 kiloda, Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Zeynep Tahtacı 60 kiloda ve İnönü Anadolu Lisesi’nden Dilara Bala ise 45 kiloda zirvede yer aldı. Genç erkekler B kategorisinde sağ ve sol kolda ise Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Abdulsamet Kurt 55 kiloda, Fatih Atmaca 60 kiloda, Muhammed Emin Erdil 70 kiloda ve Furkan Enes Tamaç 80 kiloda birinci olmayı başardılar.

Müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim