24-27 Kasım tarihlerinde Fransa’nın Marsilya kentinde düzenlenecek olan Avrupa Artistik Bilardo Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek sporculardan olan Çorumlu Emrah Taç, İzmir’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı ve moral depoladı.
Fransa’daki Avrupa şampiyonasında Türkiye’yi Emrah Taç, Barış Cin ve Serdar Gümüş temsil edecek. Türkiye Bilardo Federasyonu, bu sporcuların Avrupa şampiyonası öncesinde son bir prova yapabilmeleri için İzmir’de Türkiye şampiyonası düzenledi. Yurt genelinden katılımın yüksel olduğu şampiyonada, aynı zamanda Bilardo İl Temsilcisi olan Emrah Taç fırtına gibi esti. Elemeleri geçen Taç, yarı finalde Avrupa şampiyonu Barış Cin’le karşılaştı. Barış Cin karşısında mükemmel bir performans sergileyen Emrah Taç, müsabakayı 3-1 kazanarak adını finale yazdırdı.
Emrah Taç finalde Dünya şampiyonu Serdar Gümüş’le karşılaştı. Deneyimli rakibi karşısında 2-1 üstünken 3-2 yenilen Taç Türkiye ikinciliğini elde etti. Serdar Gümüş ise Türkiye şampiyonluğunu kazandı.
Geçen yıl Türkiye üçüncüsü olan Emrah Taç, bu yıl çıtayı yükselterek önemli bir başarıya imza atarken, Fransa’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesinde moral depoladı.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim