UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda mücadele eden Galatasaray, ikinci maçında Kazakistan deplasmanında Astana ile 2-2 berabere kalarak ilk puanını alırken, Çorumlu futbolcu Bilal Kısa maça damga vuran oyuncu oldu.
Sezon başında Akhisar Belediyespor’dan Galatasaray’a transfer olan Bilal Kısa, annesinin vefatı nedeniyle Galatasaray’ın Atletico Madrid ile oynadığı ilk şampiyonlar ligi maçında forma giyemedi. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu önceki akşam Kazakistan’da Astana ile oynadıkları maçta Bilal’a ilk onbirde forma verdi. Bilal böylece futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde oynayan Çorumlu ilk futbolcu oldu.
Karşılaşmanın 31.dakikasında ceza sahası dışından harika bir golle Galatasaray’ı 1-0 öne geçiren Bilal, maçın genelinde oynadığı futbolla dikkat çekti. 32 yaşındaki deneyimli futbolcu, 2-2 biten maçın 81.dakikasında yerini Sinan Gümüş’e bıraktı.
Kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi maçında gol atma başarısı gösteren Bilal, A Milli Takımı forması altında da Letonya deplasmanında ilk resmi maçında yine ceza sahası dışından gol atmıştı.
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Bilal’a ilk onbirde forma verme tercihiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Jose çok formdaydı ama Bilal’in uzaktan atacağı şutlar ve ters pasları işimize daha yarayacak diye düşündük” dedi. Bilal da, uzaktan attığı golle hocasını haklı çıkardı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim