Akşam Gazetesi Spor Yorumsusu Ali Ece, Trabzonspor’a transferi son anda gerçekleşmeyen ve Beşiktaş’ın anlaşmaya vardığını borsaya bildirdiği Tolgay Arslan’la ilgili olarak kaleme aldığı yazıda, gurbetçi futbolcunun aslen Çorum kökenli olduğunu belirtti.

TOLGAY ARSLAN KİMDİR?
Çorum’dan Almanya’ya göç eden bir ailenin çocuğu olan Tolgay Arslan, 16 Ağustos 1990’da Almanya’nın Dortmund kentinde doğdu. Futbola 4 yaşında, SC Grün-Weiß Paderborn’da başladı. 2003'te ise Borussia Dortmund altyapısına transfer oldu. C-Genç takımda oynamaya başlayan Arslan, 2007-08 sezonunda Dortmund'un U-19 takımında 21 maçta forma giyip 4 gol kaydetti. 2008-09 sezonu Arslan'ın kendini gösterdiği sezon oldu. 26 maçta 30 gol kaydederek U-19 Batı liginde şampiyon oldular. Arslan, ligin de gol kralı oldu. Final maçlarında da forma giyen Arslan, Dortmund ile Almanya U-19 ikinciliğini kazandı.
2009 yazında Hamburger SV'ye transfer olan gurbetçi futbolcu, sezona yerel lig olan Regionalliga Nord'da oynayan Hamburger SV II'de başladı. Sezon boyunca zaman zaman bu takımda forma giyen Tolgay, 11 maçta 2 gol kaydetti.
Tolgay’ın, Hamburg'daki ilk maçı, VfL Osnabrück'e yenilerek elendikleri Almanya Kupası maçı oldu. İlk Bundesliga maçı ise 17 Ekim 2009 tarihli Bayer Leverkusen maçıydı. Ancak 38. dakikada sakatlanıp yerini Tunay Torun'a bıraktı. Hamburg'da 5 maç oynayan Tolgay, etkili bir performans gösteremedi ve 32. haftada kırmızı kartla oyun dışında kalarak sezonu kapattı.

BEŞİKTAŞ’A 2 GOL ATTI
2009-10 sezonunun devre arasında Türkiye'ye bir turnuvaya gelen Hamburg'un hazırlık maçlarında Kayserispor'a bir, Beşiktaş'a ise penaltılardan iki gol attı.
2010-11 sezonunda 2. Bundesliga ekiplerinden Alemannia Aachen'a kiralandı. Takımın en önemli oyuncularından biri olan Arslan, 31 lig maçında 6 gol 4 asist yaptı. Almanya Kupası'nda çeyrek finale çıkıp FC Bayern München'a elendiler. 2011-12'de geçirdiği bir bilek sakatlığı nedeniyle ilk sezon forma şansı bulamadı. Şubat 2012'de sahalara geri dönen futbolcu, Borussia Mönchengladbach'a Bundesliga kariyerinin ilk golünü attığı ve attığı golle takımına bir puan kazandıran isim oldu.
Driplinglerinin yanı sıra uzaktan şutları da etkili olan Tolgay, topu kolay kolay kaptırmayan, en kötü ihtimal takımına etkili bölgelerde faul kazandıran bir oyun karakterine sahip.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim