BEN ÇORUM SEVDALISIYIM

Göreve geldiğinden beri sürekli eleştirildiğini ve son günlerdeki eleştiri dozunun ise arttığını ve hakaret boyutuna vardığını kaydeden Fatih Özcan, hakaret içeren eleştirilerle ilgili yasal yollardan gerekeni yapacağını belirtirken, açacağı tazminat davasından alacağı parayı şehit ailelerine bağışlayacağını söyledi.

Başkan Özcan, “Ben tam bir Çorum ve Çorumspor sevdalısıyım. Bu işe, Çorum’a hizmet etmek için girdim. Göreve talip olurken de dediğim gibi, bütçemi oluşturdum ve kimseden bir kuruş para istemiyorum. Buna Belediye de dahil.

DAVA AÇACAĞIM

Yeni bir yönetimiz, elbette hatalarımız olacaktır. Yaptığımız işi beğenen olacak, beğenmeyen olacak ve eleştiri tabi ki yapılacak. Ancak işin içine hakaret girerse durum değişir. Adam yazmış, “Çorum Belediyespor’da neler oluyor?” diye. Ne olacak, yeni sezona hazırlanıyoruz. Transferlerimizi yapıyoruz, kulübün rutin işlerini yapıyoruz. Başka ne olacaktı? Varsa bildiğin bir şey, çık açıkla. Ama yoksa o yazıyı noktası, virgülüne kadar yuttururum. Bizler insanız, insan. İtin hatırı yoksa sahibinin hatırı var ne demek. Bunun hesabını elbette yasal yollardan soracağım. Pazartesi (bugün) bu kişilere dava açacağım. Tazminatı da Şehit ailelerine bağışlayacağım.

ELEŞTİRENLER TOPLANTIDA NEDEN YOK?

Bugün toplantı yapıyoruz ama o şahıslar burada yoklar. Hem Çorum Belediyespor’da neler oluyor diye soruyorlar, hem toplantıya gelmiyorlar. Böyle bir insanlık, böyle bir gazetecilik olabilir mi? Bizi işimizle ilgili eleştirin, saygı duyarız ve nerede hata varsa düzeltme yoluna gideriz. Ama işin içine hakaret girerse o zaman durum değişir. Kimseye çifte standart uyguladığımız falan yok.

Birilerinin derdi sanırım bir arkadaşımıza daha kulüpte görev vermemiz. Bunun için Belediye Başkanına kadar gitmişler. Kimlerin gittiğini biliyorum. Ama bu kulübün başkanı benim. Bu kulübü ben ve yönetim kurulum yönetiyor. Yönetimdeki arkadaşlarım da benim çalışanım falan değil. Kimi işe alıp almayacağıma ben karar veririm. Bir arkadaşımız daha buradan evine ekmek parası kazanacaksa bunun neresi kötü? Keşke imkânımız olsa da bugün 30 kişiyi daha işe alabilsek. Keşke 1.lige çıksak da 150 kişiye daha iş verebilsek” şeklinde konuştu.

TESİSLER ÇORUM’UNSA ÇORUMLULAR AÇAR

Çorum Belediyespor Tesislerinin açılış törenine katılmamasıyla ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Fatih Özcan, “Bu tesisleri Çorum Belediyesi Tesisler Müdürlüğü açtı. Ben en başından beri tesislerin açılışını başka bir kulübün başkanı yapacaksa katılmam dedim. Bu tesisler Çorum’unsa Çorumlular açar. Ben Beşiktaş kongre üyesiyim. Ama Beşiktaş Başkanı da gelse ben tepkimi gösterir katılmam o açılışa. Nitekim katılmadım da. Biz tesis açılışı falan yapmadık, Belediye yaptı. Ben, Çorum Belediyespor’un Kulüp Başkanıyım, Belediyenin bir çalışanı falan değilim. O zaman Belediye’nin park açılışlarına falan da gidelim! Biz, kendi açılışımızı kendimiz yapacağız. Kimseye Çorum Belediyespor ismi üzerinden prim yaptırmam.

TESİSLERİ KİRALAMAK İSTİYORUZ

Çok güzel tesisler yapıldı. Yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama bu tesisler Çorum Belediyesi Tesisler Müdürlüğü’ne ait olduğu için tabela bile takamıyoruz. Yani bir çivi dahi çakamıyoruz. Prosedürleri aşamadığımız için çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu yüzden, tesisleri Çorum Belediyesi’nden kiralamak istiyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımızın desteğini bekliyoruz. 5 yıl, 10 yıl neyse kira bedelini verip tesisleri kiralamak ve istediğimiz gibi süslemek istiyoruz. İstiyorum ki, bu tesislere Çorumspor ve Belediyespor’un efsane isimlerinin fotoğraflarını asalım. Ama prosedürleri aşamıyoruz.

BU KULÜBÜN ADI DEĞİŞECEK

Ben, tam bir Çorum sevdalısıyım. Küçüklüğümden beri Çorumspor’un maçlarına gider rahmetli amigo M.Ali Abinin arkasında maç seyrederdim. Bu yüzden Çorumspor’un bendeki yeri çok özeldir. Bu kulüp ne benim, ne de benden öncekilerindir. Bu kulübün gerçek sahibi taraftardır. Bizler bugün varız, yarın yoğuz. O yüzden, bu kulübün gerçek sahibi taraftarlardır. Bu kulübün ismi ben olduğum sürece bir gün mutlaka Çorumspor olarak değişecektir” dedi.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim