Spor Toto 3.Lig 1. Grup’ta sezonun ilk yarısını 30 puanla 4. sırada bitiren Çorum Belediyespor, gollerinin büyük bölümünü ayakla atarken, yine kalesinde gördüğü gollerin yüzde 98’ini ayakla yedi.
Çorum Belediye, 3-0 hükmen tescillenen Bozüyükspor maçı hariç, ligde oynadığı 16 maçta 19 gol atarken, kalesinde 17 gol gördü. Belediyespor, 19 golün 10’unu ayakla, 6’sını kafayla, 2’sini penaltıdan atarken, 1 golünde de rakip takım futbolcusu topu ayakla kendi kalesine gönderdi.

SAVUNMA HAVADAN GEÇİT VERMEDİ
Attığı 5 golle Çorum Belediyespor’un ilk yarıdaki en golcü futbolcusu olan Çağlar, bu gollerin 3’ünü ayakla, 2’sini ise kafayla atarken, Çağlar’dan sonra en golcü hattı olan savunmanın hava toplarında rakip takımlara geçit vermemesi dikkat çekiyor.
Çorum Belediye, 17 golün 15’ini ayakla yerken, penaltıdan 1, kafayla da 1 gol yedi. Belediyespor’un sadece 1 kafa golü yemesi, savunmanın yan toplarda çok iyi olduğunun bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor. Belediyespor, penaltı golünü 1. haftada Kızılcabölüksporlu Hüseyin Çelik, kafa golünü ise 11. haftada Tuzlasporlu Ozan’dan yedi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim