Habercim19’dan Elvan Yılmaz’ın “5 Soru 5 Cevap” köşesine konuk olan Dr. Halil İbrahim Aşkın, basketbolun yanı sıra ata sporlarını çok sevdiğini belirtirken, Çorum Belediyespor konusunda da yasal zeminde gereken desteği vereceklerini söyledi. Yeni stadın en az 1.Lig’e layık olduğunu ve Çorum Belediyespor’un yerinin daha üst ligler olması gerektiğine dikkat çeken Aşgın, “Spor yaptım. Çok iyi basketbol oyuncusu ve oyun kurucusuyum. Liseden arkadaşlar bilirler, 2-3 uzun adamı tek başıma yendim. Gençliğimizde futbolu ‘5’te devre 10’da biter’ diyerek oynadık. Mahalle maçları yapardık. Futbolu ve oynamasını da çok severim.

Ata sporlarına ilgim var. Farklı bir medeniyetin çocuklarıysak kendi medeniyetimizin sporlarıyla yoğrulmalıyız.

Çorum’da, camiye, cemevine, derneğe, vakfa gidenler belli. Ama tüm bu saydıklarımızın gittiği tek ortak yer stadyum. Futbol, hayatın bir gerçeği. Toplumun tüm kesimleri bu spora önem veriyor. Yani toplumsal bir ihtiyaç. Yerel yönetimler toplumsal ihtiyaçları görmek zorunda.

Çorum Belediyespor’a yasal imkanlar çerçevesinde garibin, yetimin hakkını yedirmeden gereken desteği vereceğiz. Nüfusu 280 binin üzerinde bir kentiz. Çorum Belediyespor’un fikstürüne bakıyorum, 3.Lig bize yakışmıyor. Çorum gibi bir il daha üst liglere yakışır. Yeni stadyum 1.Lig’e layık.

Çorum’un tüm dinamiklerini harekete geçirerek Çorum Belediyespor’u istenilen seviyeye getireceğiz. Çorum Belediyespor’un yasal zemin içinde sonuna kadar arkasındayız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim