Türkiye Güreş Federasyonu ile Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “7.Uluslararası Hüseyin Akbaş Büyükler Serbest Güreş Turnuvası”nda Çorum fırtınası esti. Turnuvada Türkiye’yi temsil eden Çorum Belediyespor Kulübü güreşçileri 1 altın, 1 gümüş, 2 de bronz olmak üzere 4 madalya kazandılar.

Tokat’ta düzenlenen ve Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda 2 gün süren turnuvaya Türkiye (Çorum, Tokat, Ankara, Bursa, İstanbul, Kahramanmaraş ve Balıkesir), Azerbaycan, Gürcistan, Dağıstan ve Ukrayna’dan toplam 133 güreşçi mindere çıktı. Çorum Belediyespor’dan idareci Hüseyin Teke ile antrenörler Ruşen Çetin ve Sinan Mumcu nezaretinde Deniz Akkaya, Musa Şahin, Bayram Doğan, Selim Kozan, Ömer Akbıyık, Bünyamin Coşgun, Özgür Yiğit, ilyas Güneş, Murat Kalender, Çağrı Kırbıyık, Fatih Erdin ve Bekir Eryücel olmak üzere 12 güreşçi Türkiye’yi temsil etti.

Çorumlu güreşçilerden Fatih Erdin 97 kilonun finalinde Gürcistanlı rakibi Aleksandre Gobejıshvılı’yi yenerek şampiyon oldu.

65 kiloda mücadele eden Selim Kozan, finalde Dağıstanlı güreşçi Murshıd Mutalimov’a yenilerek ikincilikte kalıp gümüş madalya alırken, 57 kiloda Deniz Akkaya ve 74 kiloda İlyas Güneş de üçüncülüğü elde ettiler. 70 kiloda Türkiye’yi temsil eden Bünyamin Coşgun ise madalya maçında yenilerek beşinciliği elde etti.

8 sıklette yapılan müsabakalar sonunda, 243 puan toplayan Türkiye, turnuvanın şampiyonu olurken, Gürcistan 53 puanla ikinci, Azerbaycan 40 puanla üçüncü oldu.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim