Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2015 yılı içerisinde düzenlenen ulusal ve uluslararası müsabakalarda derece elde eden Çorum Belediyespor Kulübü sporcularını altınla ödüllendirdi.
Dün öğleyin, İkinci Bahar’da yemekli düzenlenen törene, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yabacıoğlu, Çorum Belediyespor Amatör Branşlardan Sorumlu Asbaşkanı ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Çorum Belediyespor Salon Sporları Sorumlusu-Belediye Güreş Koordinatörü ve Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, Belediye Spor İşleri Müdürü Nadir Solak ve Judo İl Temsilcisi Hüseyin Üstündağ, güreş antrenörleri Ruşen Çetin ve Hasan Demirer ile boks antrenörü Ziyaeddin Türkoğlu ile ödül alan sporcular katıldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 14 güreşçi, 2 judocu, 1 boksör ve 1 masa tenisçi olmak üzere 18 sporcuyu altınla ödüllendirdi. Törende, 40 adet Cumhuriyet, 6 adet yarım, 9 adet de çeyrek olmak üzere toplam 55 altın verildi.
21-27 Kasım tarihlerinde Güney Afrika’da düzenlenen Dovn Sendromlular Dünya Masa Tenisi Şampiyonası’nda ikinci olan Merve Peker 1 adet Cumhuriyet altını, judocu Merve Taş, ulusal ve uluslararası derecelerinden dolayı 9 adet Cumhuriyet, 2 adet de çeyrek altın, Balkan ve Türkiye ikincisi judocu Şeyma Hacer Yağlı 3 adet Cumhuriyet ve 1 adet yarım altın, Türkiye üçüncüsü yıldız boksör Selim Çınar da 1 adet çeyrek altınla ödüllendirildi.

ÇETİN’E 15 ADET CUMHURİYET ALTINI
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, uluslararası başarı elde eden milli güreşçilerden Engin Çetin’i 15 adet Cumhuriyet ve 1 adet yarım altın, Selim Kozan’ı 8 adet Cumhuriyet, 1 adet yarım altınla ödüllendirdi. Ulusal başarı elde eden Fatih Erdin 1 adet Cumhuriyet, Özgür Yiğit 2 adet Cumhuriyet, Hakan Satılmış’ı 1 adet Cumhuriyet, Mustafa Tayyip Küçük 1 adet yarım, Ömer Kırbıyık 1 adet yarım, Musa Şahin 1 adet yarım, Deniz Akkaya, Murat Kalender, Bünyamin Coşkun, Çağrı Kırbıyık, Burak Ünal ve Bekir Eryücel ise 1’er adet yarım altınla ödüllendirildiler.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim