Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülke genelinde kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Çorum Belediyesi tarafından 20 farklı branşta Çorum’da geleceğin sporcuların yetişmesinde öncülük eden 54 kulübe toplam maliyeti 200 Bin TL olan malzeme desteği verildi.

Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen malzeme dağıtım törenine, Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Kır, ASKF Başkanı Sefer Kurtaran ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kulüplerin başkan yönetim kurulu üyeleri, antrenörleri ve sporcuları katıldılar.

Törende ilk konuşmayı yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sefer Kurtaran, amatör sporun en büyük eksiğinin malzeme olduğunu belirterek ‘Bugün bizler malzeme sizler ise dualarla karşılaşacaksınız. Sadece size değil sizle birlikte bu malzemelerin bize ulaşmasına emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Bu malzeme dağıtım töreninin Amatör Spor Haftası içinde olması ayrıca bir anlam kazanmıştır. Amatörlük acemiliktir imajının yıkılmasını profesyonellerin amatördenden yetiştiğini unutulmaması gerekir. Gençliğimizde bizler malzeme bulmakta zorlanırken bugün gençlerimiz bu güzellikleri yaşıyorlar. Gençlerimizin de bu imkânlara daha çok çalışarak devlete teşekkür edebilirler. İlimizin spor şehri olması daha güzel günler görmesi ve sosyal belediyecilik adına yapılan bu güzel hizmetlerden dolayı herkese teşekkür ediyor tüm amatör kulüplerimize malzemelerinin hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

Kurtaran’ın ardından kürsüye çıkan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ise amatör spora her zaman büyük destek veren Çorum Belediyesi’nin bu malzeme dağıtımı ile şehrin spor kenti olmasına büyük katkı vereceğine inandığını söyledi.

Sporun gelişimi için amatör sporun en önemli unsur olduğunu belirten Eğer, Çorum Belediyesi’nin amatör spora yaptığı katkıların ilimizde tüm branşların gelişimi için büyük katkı sağlayacağına inandığını belirterek malzeme desteğinden dolayı Başkan Gül’e teşekkür etti ve malzemelerin tüm kulüplere hayırlı olması dileğinde bulundu.

Törende daha sonra Çorum Belediyesi tarafından kulüplere branşlarına göre alınan malzemeler Belediye Başkanı Zeki Gül tarafından takdim edildi.

‘DESTEK BİZDEN, BAŞARI SİZDEN’

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada gençlerin her zaman yanlarında olduklarını söylerken, destek vermeye devam edeceklerinin de sözünü verdi.

Her yıl düzenli olarak Amatör Spor Kulüplerine malzeme yardımı yaptıklarının altını çizen Başkan Gül, bu yıl farklı olarak Çorum’da faaliyet gösteren tüm kulüplere destek olduklarını dile getirdi. 20 farklı branşta geleceğin sporcuların yetişmesinde öncülük eden kulüplerin önemine değinen Başkan Gül, “ Şehrimizde faal olan, 54 spor kulübümüzde yaklaşık 4 bine yakın aktif spor yapan evladımız var. Buralarda ilgi ve yetenekleri istikametinde spor yapan evlatlarımıza 5 bin 88 adet malzeme dağıtımı yapacağız. Dağıtım yapacağımız malzemeler arasında eşofman takımı, dizlik, raket, top, antrenman tişörtü, yüzme paleti, masatenisi masası, spor ayakkabısı gibi 96 kalem farklı çeşit malzemeyi gençlerimize, sporcularımıza dağıtıyoruz. Amatör Spor Kulüplerimize 200 bin TL'lik malzeme desteği sağlıyoruz. İnşallah gençlerimize, evlatlarımıza hayırlı olur. Şehrimiz spor alanında yeni değerler kazanır. Belediye olarak Amatör Sporcularımızı, Amatör Spor Kulüplerimizi önemsiyoruz.

Amatör Spor Kulüplerimiz özellikle okul çağındaki gençlerimize doğrudan hitap ediyor. Gençlerimizin profesyonel spora adım atmalarının temelini amatör kulüplerimiz oluşturuyor.

Profesyonel spora kaynaklık eden amatör spor kulüplerinin her türlü desteği hak ettiğini düşünüyorum. Gönüllü olarak yapılan, ailelerimizin evlatlarını güvenerek emanet ettiği amatör spor kulüplerin desteklemesi gerektiğine inanıyorum.

Çünkü çocuklarımızı ve gençlerimizi spora yönlendirmek, sporu sevdirmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklara karşı korumak, onların ruh ve beden sağlığını korumak ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmenin yolu spordan geçiyor. Yine evlatlarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması, ahlaki değerleri, milli ve manevi değerleri sahiplenmesinin yolu yine spordan geçiyor.

Amatör Spor Kulüplerimiz, bu manada bir okul görevi görüyor. Biz Çorum Belediyesi olarak, gerek gençlik merkezlerimizdeki faaliyetlerimizle, gerek spor yatırımlarımızla, gerek spor organizasyonlarımızla evlatlarımızın, öğrencilerimizin; spor alanında daha aktif olmalarını istiyoruz.

Onların sosyal, kültürel, sportif aktivitelere katılmalarını, kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin her alanda daha sağlıklı yetişmelerine yardımcı olmak için tüm imkanlarımızla adeta seferber oluyoruz. Bu hizmetimizle inşallah bu konuda önemli mesafeler kat etmiş olacağız. Ben ailelerimize, kulüplerimize, hocalarımıza gençlerimize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gül konuşmasının sonunda sporculara gerek okullarında, gerekse spor kulüplerinde üstün başarılar dilerken, “Destek bizden, başarı sizden” diyerek konuşmasını tamamladı.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim