Çorum Belediye dış transferde atağa kalktı. Cumartesi günü Ankara Demirspor’dan orta saha oyuncusu Bilal Özhan’ı kadrosuna katarak ilk dış transferini yapan Çorum Belediye, dün 4 futbolcuya birden imza attırdı.
Transfer Komitesi, ön görüşmeleri olumlu geçen bazı futbolcuları Çorum’a davet etti. Bu futbolcularla Belediyespor Tesislerinde yapılan görüşmeler olumlu geçti ve 4’ü ile anlaşma sağlandı. Dardanelspor’dan sağ bek Ufuk Arslan, Tire 1922 Spor’dan stoper Ahmet Köseoğlu, Etimesgut Belediyespor’dan sağ kanat oyuncusu Erkut Başkaya ve Körfez İskenderunspor’dan forvet oyuncusu Burak Gündoğdu ile 1+1’er yıllık sözleşme imzalandı.
BURAK GÜNDOĞDU
1994 Kırıkkale doğumlu olan forvet oyuncusu Burak Gündoğdu, futbola 2008’de Çaykur Rizespor’un altyapısında başladı. 2011’de Trabzonspor’un altyapısına transfer olan Burak geçen sezonun devre arasında Çorum Belediyespor’un da gruptaki rakiplerinden olan Hatay temsilcisi Körfez İskenderunspor’da profesyonel oldu. 9 maçta İskenderunspor forması giyen genç futbolcu, 1 gol attı. Burak, sezonun son maçında Çorum Belediyespor’a karşı 99 numaralı formayla mücadele etti ve göz doldurmuştu.
AHMET KÖSEOĞLU
Tire 1922 Spor’dan transfer edilen 1986 Aydın doğumlu stoper Ahmet Köseoğlu, futbola 1999’da Aydınspor’un altyapısında başladı. 2007’de Tokatspor’da profesyonel olan Ahmet Köseoğlu, Gölbaşıspor, Bugsaşspor, Batman Petrolspor, Ankara Demirspor ve son olarak geçen sezon İzmir’in 3.ligdeki temsilcilerinden Tire 1922’da forma giydi.
Teknik Direktör Serdar Bozkurt’un Ankara Demirspor’dan öğrencisi olan Ahmet Köseoğlu, geçen sezon Tire’de 31 maçta forma giyerken, 1 gol attı.
UFUK ARSLAN
Çanakkale Dardanelspor’dan transfer edilen sağ bek Ufuk Arslan, 1987 Manisa doğumlu. Futbola 1999’da Karşıyaka’da başladı. 2003’te Karşıyaka’da profesyonel oldu. Deneyimli futbolcu, Karşıyaka’nın dışında Ankara Gençlerbirliği, Hacettepespor, Adana Demirspor, Eyüpspor, Bandırmaspor, Gölbaşıspor ve son olarak Dardanelspor’da forma giydi.
Geçen sezon 27 maçta oynadı.
ERKUT BAŞKAYA
Etimesgut Belediyespor’dan transfer edilen sağ kanat oyuncusu Erkut Başkaya, 1993 Ankara doğumlu. Futbola 2003’de Gençlerbirliği’nin altyapısında başlayan Erkut, 2012’de Gençlerbirliği’nde profesyonel oldu. Genç futbolcu, kariyerinde Gençlerbirliği dışında Hacettepespor, Sandıklıspor, Ankara Demirspor ve son olarak geçtiğimiz sezon Etimesgut Belediyespor’da oynadı.
Geçen sezon Başkent ekibinde 17 maçta forma giyen Erkut 1 gol attı. Ankaralı futbolcu da Teknik Direktör Serdar Bozkurt’un Ankara Demirspor’dan öğrencisi.
İmza töreninde konuşan Basın Sözcüsü İsmail Karabay, transfer çalışmalarının titizlikle devam ettiğini belirtirken, imzaların devam edeceğini söyledi.



(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim