En son geçtiğimiz hafta sahasında Denizli temsilcisi Kızılcabölükspor’la golsüz berabere kalan Çorum Belediyespor, Play-Off şansını matematiksel olarak da yitirirken, son haftaya 45 puanla 8.sırada girdi.

3.Lig’deki 6.sezonunu yaşayan Çorum Belediyespor, rüya gibi bir ilk yarının ardından kâbus gibi bir ikinci yarı geçiriyor. Sezona Teknik Direktör Yusuf Tokuş nezaretinde başlayan Çorum Belediyespor, özellikle deplasman maçlarında müthiş bir performans sergilerken, şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösteriliyordu. Tarihinde ilk kez liderlik sevinci yaşayan Çorum Belediyespor, bunun yanında “en golcü” ve “en başarılı deplasman takımı” gibi unvanları elde etti.

14 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Sezonun ilk yarısını 2.sırada tamamlayan Çorum Belediyespor, ikinci yarıda inanılmaz bir düşüş yaşadı. Kırmızı-Siyahlılar, iç sahada Tepecikspor karşısında aldıkları 3-1’lik yenilgiyle ikinci yarıya başlarken, devrenin ikinci maçında Ankara Adliyespor’u deplasmanda 2-0 mağlup edip Tepecikspor karşısında kaybettikleri puanları telafi ettiler. Ancak, hiç kimse, Adliyespor galibiyetinin aslında bir sonun başlangıcı olduğunu bilemedi. Çünkü Çorum temsilcisi, sonrasında oynadığı tam 14 maçta galibiyet sevinci yaşayamadı.

Peş peşe alınan kötü sonuçlarla önce şampiyonluk yarışından havlu atan Çorum Belediyespor’da daha sonra Yusuf Tokuş’la yollar ayrılırken, Cüneyt Biçer’in takımın başına getirilmesi de kötü gidişi durduramadı. Cüneyt Biçer’le 5 maça çıkan Çorum Belediye, Play-Off yolunda da havlu atınca takım “nöbetçi hoca” Selim Sümer’e emanet edildi. Ancak Sümer de galibiyet özlemine çare bulamadı.

TARİHİNİN EN KÖTÜ İKİNCİ DÖNEMİ

3.Lig’deki 6.sezonunu yaşayan Çorum Belediyespor, 33.haftalar itibariyle tarihinin en kötü ikinci sezonunu geçiriyor. Kırmızı-Siyahlılar, 3.ligde ilk kez mücadele ettikleri 2012-13 sezonunda 9 galibiyet, 10 beraberlik, 14 yenilgi alırken, topladıkları 37 puanla tarihlerinin en az puan aldıkları sezonu yaşadılar. Çorum Belediyespor bu sezon ise 33 maçta 9 galibiyet, 18 beraberlik, 6 mağlubiyet alıp 45 puan topladılar. 33 haftada toplanan 45 puan, Çorum Belediyespor’un 6 sezonda ulaştığı en kötü ikinci puan olarak kayıtlara geçti.

Çorum Belediye, 33.haftalar itibariyle 2012-13 sezonunda 37, 2013-14 sezonunda 53, 2014-15 sezonunda 55, 2015-16 sezonunda 52, 2016-17 sezonunda 54, bu sezon ise 45 puan topladı.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim