Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erkekler 2.Voleybol Ligi 3.Grup son hafta maçları Pazar günü oynandı. Play-Off’a kalmayı haftalar önce garantileyen Çorum Belediyesi sahasında Tokat Belediye Plevne’yi ağırladı. Atatürk Spor Salonu’nda saat 15.30’da başlayan mücadelenin başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, ilk seti 25-16, ikinci seti 25-18 ve üçüncü seti de 25-11 kazanarak maçtan 3-0 galip ayrılmayı başardı. Son haftaya averajla lider durumda giren Melikgazi Belediyespor ise Develi Belediyespor’un konuğu oldu. Denk geçen mücadele sonunda Melikgazi Belediyespor zor da olsa rakibini 3-2 mağlup etti.

Bu sonuçların ardından son haftayı 3 puanla kapatan Çorum Belediyesi puanını 42’e yükselterek normal sezonu şampiyon tamamlarken, Develi karşısında 1 puan kaybeden Melikgazi Belediyespor ise puanını 42 yaptı ve normal sezonu ikinci sırada tamamladı.

PLAY-OFF’TA RAKİPLER BELLİ OLDU

Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nün 1.Lig’e yükselme Play-Off yarı final maçlarında mücadele edeceği rakipleri belli oldu.

TVF Erkekler 1.Voleybol Ligi 3.grubu 42 puanla birinci sırada tamamlayan Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü 1 Mart’ta Malatya’da başlayacak olan Play-Off yarı final müsabakalarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor, Maliye İhtisas ve Erciş Belediye ile aynı grupta mücadele edecek. İlk maçını 1 Mart Cuma günü saat 16.30’da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyespor ile oynayacak olan Çorum Belediyesi, ikinci maçını 2 Mart Cumartesi günü saat 17.30’da Maliye İhtisas, üçüncü maçını ise 3 Mart Pazar günü saat 16.30’da Erciş Belediyespor ile oynayacak. Tek devreli lig usulüne göre oynanacak maçlar sonunda grupta ilk iki sırayı alan takım 11-13 Mart tarihleri arasında yine Malatya’da düzenlenecek olan finallerde mücadele edecek.

Maçlar Malatya Üniversitesi BESYO Spor Salonu ve Üniversite Sağlık Kültür Spor Salonu’nda oynanacak.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim