TFF 3.Lig 3.Grup’ta sezona 2.Lig’e yükselme hedefiyle başlayan Çorum Belediyespor’un, ilk yarıdaki göz kamaştırıcı performansından eser kalmadı. Tarihinde ilk kez liderlik koltuğuna oturan Çorum Belediye, sezonun ikinci yarısındaki performansıyla önce şampiyonluk yarışından havlu attı, şimdi de Play-Off potasından çıktı.

SAHASINDA TAM 24 PUAN KAYBETTİ

Ligin geride kalan 26 haftalık periyodunda 9 galibiyet, 13 beraberlik alan Çorum Belediyespor topladığı 40 puanla 6.sırada yer alıyor. 4 maçta da sahadan yenilgiyle ayrılan Kırmızı-Siyahlılar attıkları 43 gole karşılık kalelerinde 31 gol gördüler. Çorum Belediyespor, 40 puanın 18’ini sahasında alırken, deplasmanlarda 22 puan toplayarak daha başarılı bir performans sergiledi. Çorum temsilcisi, 26 haftada tam 38 puan kaybederken, bu kayıpların 24’ünü evinde yaşadı.

7 HAFTADIR KAZANAMIYORLAR

Sezonun ikinci yarısında inanılmaz bir düşüş içerisinde olan Çorum Belediyespor, 7 haftadır galibiyet alamıyor. Kırmızı-Siyahlılar sezonun ikinci yarısında çıktıkları 9 maçta sadece 1 galibiyet alırken, sahadan 5 maçta berabere, 3 maçta ise yenilgi ile ayrıldılar. Ligdeki son galibiyetini 19.haftada Ankara deplasmanında Adliyespor’a karşı 2-0’lık skorla alan Çorum Belediyespor, son 7 maçında galibiyet sevinci yaşayamadı. Kırmızı-Siyahlılar, bu maçlarda 5 beraberlik, 2 yenilgi aldılar.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim