Bu sezon Teknik Direktör Yusuf Tokuş nezaretinde birçok ilke imza atan Çorum Belediyespor, Pazar günü deplasmanda Payasspor karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle yeni bir ilki daha gerçekleştirdi. Kırmızı-Siyahlılar, 3.ligde ilk kez liderlik koltuğuna oturdu.

3.Lig’e 2011-12 sezonunda yükselen ve 3.ligdeki 6.sezonunu geçiren Çorum Belediyespor, tarihinin en başarılı dönemini yaşıyor. Geride kalan 5 sezonda hiç liderlik koltuğuna oturamayan Çorum Belediye, geçen sezonun ilk haftasında sahasında Beylerbeyi karşısında aldığı 3-1’lik galibiyet sonrası Karacabey Birlik, Altay ve Ankara Demirspor’la birlikte zirveyi paylaşmış, Karacabey Birlikspor’un ardından averajla 2.sırada yer almıştı. Kırmızı-Siyahlılar, 2013-14 sezonunda liderlik koltuğuna çok yaklaşmalarına rağmen Trabzon temsilcisi Düzyurtpor’un hemen ardından uzun süre 2.sırada yer aldılar ancak liderlik sevinci yaşayamadılar.

Bu sezon fırtına gibi esen Çorum Belediye, Pazar günü Hatay deplasmanında Payasspor’u 69.dakikada Abuzer Gaffar Toplu’nun attığı golle 1-0 yenerken, puanını 23’e yükseltti ve Uşakspor’un da evinde Ankara Adliyespor’la 1-1 berabere kalması üzerine averajla liderlik koltuğuna oturdu.

3.Lig serüveni boyunca ilk kez liderlik koltuğuna oturan Çorum Belediye, sezon sonuna kadar yerini koruyup şampiyon olmayı hedefliyor.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim