TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor sahasında İstanbul temsilcisi Büyükçekmece Tepecikspor’da 3-1 yenilerek ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaptı.

Dr.Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda saat 13.30’da başlayan karşılaşmaya Kırmızı-Siyahlılar etkili başladı. İlk dakikalarda Doğan Can ve Abuzer ile rakip kalede gol arayan Çorum Belediyespor aradığı golü 18.dakikada Abuzer’in ayağından buldu. Golden sonra oyunun kontrolünü rakibine kaptıran Kırmızı-Siyahlılar 28.dakikada Mehmet Arı’nın attığı gole engel olamayınca maçta durum 1-1 oldu. İlk yarının son dakikasında Mehmet Arı ile bir gol daha bulan konuk ekip Büyükçekmece Tepecikspor soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarı iki takımda aynı 11’le maça başladı. Beraberlik golü için Tepecikspor kalesine yüklenen Çorum Belediyespor bir türlü istediği golü bulamadı. Teknik Direktör Yusuf Tokuş ileryen dakikalarda yeni transfer Emre Okur, Taner ve Selim’i de oyuna almasına rağmen beraberlik golünü bulamadı. Mücadelenin son dakikalarında rakip takımın ani gelişen kontratağında ikinci yarı oyuna giren Mert Öner’in ceza sahası dışında sert vuruşun top bir kez daha Çorum Belediyespor fileleri ile buluştu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 3-1 konuk ekip Tepecikspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu sonucun ardından ikinci yenilgisini alan Çorum Belediyespor rakiplerinin de puan kaybettiği haftada 2.sıradaki yerini korurken, Büyükçekmece Tepecikspor puanını 27 yaparak 6.sıraya yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR… MAÇTAN DAKİKALAR…

DAKİKA 3: Çorum Belediyespor’un ani gelişen atağında Mehmet Zahid sağ kanattan taşıdığı topu ceza sahası içine ortaladı. Ceza sahası içinde topa iyi yükselen Abuzer’in kafa vuruşunda top az farkla auta gitti.

DAKİKA 10: Çorum Belediyespor atağında sol kanattan Yasin ortasında topla buluşan Salim topu ceza sahası dışında müsait durumda bulunana Özgür’e verdi. Özgür gelişine sert vurdu top kaleye giderken, Doğan Can’a çarptı auta çıktı.

DAKİKA 18 (GOL): Çorum Belediyespor golü buldu. Yasin’in sol kanattan kendi taşıdığı atakta topu ceza sahası dışında Abuzer ile buluşturdu. Rakibinin yanından sert bir vuruş yapan Abuzer kalecinin sağından topu ağlara gönderdi. 1-0.

DAKİKA 28 (GOL): Akın’ın orta alanda kaptırdığı top sonrası kontratağa çıkan Tepecikspor’da Eray topu sol taraftaki takım arkadaşı Mehmet’e verdi. Kaleci ile karşı karşıya kalan Mehmet yerden sert vurarak topu Sercan’ın solundan ağlara gönderdi. 1-1.

DAKİKA 32: Kazanılan serbest vuruş sonrası Yasin’in ceza sahası içine ortaladığı topu Akın kafa ile topu filelerle buluşturdu. Ancak yan hakem Şefik Öner ofsayt gerekçesi ile golü iptal etti.

DAKİKA 39: Büyükçekmece Tepecikspor kontratağında Recep’in ara pası ile bir anda topu önünde bulan Eray topu bomboş durumda ki Erdem’e vermek istedi. Erdem’den önce araya giren kaleci Sercan önemli bir pozisyonu önlemiş oldu.

DAKİKA 44 (GOL): Sağ kanattan yapılan ortaya penaltı noktası üzerinden plase bir vuruş yapan Mehmet Arı Sercan’ın bakışları arasında topu bir kez daha filelerle buluşturdu. 1-2.

DAKİKA 59: Tepecikspor köşe vuruşunda Eray’ın ceza sahası içine ortaladığı topa Onur Erdem iyi vurdu. Kaleci Sercan topu güçlükle kornere çeldi.

DAKİKA 63: Sol kanattan gelişen Çorum Belediyespor atağında Yasin’in ceza sahası içine yerden ortaladığı topa Abuzer yatarak kafayı vurdu. Top kaleci İbrahim’in kucağında kaldı.

DAKİKA 90+2 (GOL): Tepecikspor farkı ikiye çıkaran golü buldu. Çorum Belediyespor’un gol için yüklendiği dakikalarda Tepecikspor kontratağında ceza sahası dışında topla buluşan Mert sert vurdu. Top Sercan’ın da hatası ile filelerle buluştu. 1-3.

(Rıfat KARA)

Editör: TE Bilisim