Spor Toto 3.Lig 1.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, 11.hafta maçları sonunda 20 puanla 2.sırada yer alırken, bu puanların tam 16’sını iç sahada topladı. Kırmızı-Siyahlılar, deplasman maçlarında kayıpları oynarken, iç saha performanslarına göre Türkiye profesyonel futbol liglerinin en başarılı takımı olarak dikkat çekiyor.
Çorum Belediyespor bu sezon 3.lig seviyesinin üzerinde bir kadro ile şampiyonluk mücadelesi verirken, 11.hafta maçları sonunda 6 galibiyet, 2 beraberlik, 3 de yenilgi aldı ve 20 puan topladı. 1 maç eksiği bulunan Sancaktepe Belediyespor’un 2 puan gerisinde 2.sırada yer alan Çorum Belediyespor, 20 puanın 16’sını evinde, 4’ünü ise deplasman maçlarında topladı.

EVİNDE 1 NUMARA
Çorum Belediyespor, Türkiye profesyonel futbol liglerinde iç saha performansları göz önüne alınarak yapılan değerlendirmede en çok puan toplayan takım olarak dikkat çekiyor ve bu alanda liderlik koltuğunda oturuyor. Kırmızı-Siyahlılar, iç sahada oynadıkları 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik alırken, tam 16 puan topladılar. Bu maçlarda 16 gol atan Kırmızı-Siyahlılar, kalelerinde ise 5 gol gördüler.
Çorum Belediyespor’un liderlik koltuğunda oturduğu iç saha puan cetvellerinde, 3.lig 2.grupta Düzcespor 4’te 4 yapan ve evinde hiç fire vermeyen takım olarak dikkat çekiyor. 3.grupta ise iç sahanın en başarılı takımı Orhangazispor olarak ön plana çıkıyor. Bursa temsilcisi 5 maçın 4’ünü kazanarak 12 puan topladı.
Spor Toto 2.Lig’de iç sahaların en başarılı takımları Ankara’dan. Beyaz grupta mücadele eden Keçiörengücü 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak 13 puan toplarken, kırmızı grupta ise Ankaragücü 5’te 4 yaparak 12 puan topladı.
PTT Lig’in en başarılı takımı 4’te 4’le Yeni Malatyaspor olurken, Süper Lig’de ise Medipol Başakşehir 5 maçta 3 galibiyet ve 2 beraberlik sonucu topladığı 11 puanla zirvede yer alıyor.
(Hüseyin AŞKIN)
 
Editör: TE Bilisim