TFF 3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Çorum Belediyespor, 14.hafta maçında deplasmanda Cizrespor karşısında aldığı 5-1’lik galibiyetle lig tarihindeki en farklı deplasman galibiyetini alırken, 3.Lig’in de “en golcü takımı” unvanını ele geçirdi.

Teknik Direktör Yusuf Tokuş nezaretinde bu sezon birçok ilke imza atan Çorum Belediyespor, bu ilklere bir yenisini daha ekledi. Kırmızı-Siyahlılar, 5-1’lik Cizrespor galibiyetiyle 3.Lig’in en golcü takımı oldu.

Oynadığı 14 maçta 7 galibiyet, 6 beraberlik, 1 de yenilgi alan Çorum Belediyespor, attığı 29 gole karşılık kalesinde 16 gol görürken, topladığı 27 puanla haftaya lider Uşakspor’un 3 puan gerisinde 2.sırada girdi. 14 maçta rakip fileleri 29 kez havalandıran Çorum Belediyespor, 3.lig gruplarında mücadele eden 54 takım arasında “en golcü” takım unvanı ele geçirdi. Çorum Belediyespor’u 26 golle 1.grup takımlarından Kemerspor 2003 izlerken, Uşakspor 24 golle 3.ligin en golcü üçüncü takımı oldu.

DEVLERİ SOLLADI

Çorum Belediyespor, Türkiye profesyonel futbol liglerinde mücadele eden 126 takım arasında da en golcüler sıralamasında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi Türk futbolunun devlerini geride bırakıp ilk üçte yer buldu.

2.Lig Kırmızı Grup takımlarından Başkent ekibi Keçiörengücü 14 maçta attığı 39 golle Türkiye profesyonel liglerinin en golcü takımı olurken, aynı grup takımlarından İzmir ekibi Menemen Belediye ile 2.Lig Beyaz Grup takımlarından Gümüşhanespor 30’ar golle ikinci sırayı paylaştı. Süper Lig lideri Galatasaray ile Çorum Belediye 29’ar golle üçüncü sırada yer alıyor.

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim