Spor Toto 3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden Çorum Belediye, profesyonel ligdeki 4.sezonunu geride bırakırken, bu sezonlar arasında en çok puan topladığı dönemi yaşadı. Kırmızı-Siyahlılar, iç saha performansına göre 3.ligde mücadele eden 157 takım arasında 4.sırayı paylaştı.

EN İYİSİ KASTAMONU
Bu sezon 3.ligde 3 grupta 157 takım mücadele ederken, bu takımlar arasında Çorum Belediye iç sahadaki başarılı performansıyla dikkat çekti. Sezonu 59 puanla 4.sırada tamamlayan Kırmızı-Siyahlılar, bu puanların 40’ını evinde aldı. Evinde oynadığı 18 maçın 13’ünü kazanan, 1’inde de berabere kalıp 4 kez yenilen Çorum Belediye, 157 takım arasında “en başarılı iç saha” performansını sergileyen 4.takım oldu. Belediyespor’un da yer aldığı 3.grupta sezonu şampiyon bitirip 2.lige yükselen Kastamonuspor 18 maçta 49 puan toplayarak 3.ligin en başarılı iç saha takımı olurken, 1.grupta Erzurum Büyükşehir Belediyespor’la Denizli temsilcisi Kızılcabölükspor 42’şer puan topladılar. Çorum Belediye ile 2.grupta mücadele eden Bodrum Belediyesi Bodrumspor 40’ar puan topladılar.
Çorum Belediye’nin topladığı 40 puan, 3.ligde mücadele ettiği 4 sezon içerisinde ulaştığı en yüksek puan olarak da dikkat çekti.

DEPLASMANDA DA EN BAŞARILI SEZON
Çorum Belediye, iç saha başarısına göre 157 takım arasında 4.sırayı paylaşmasına rağmen, deplasman performansına göre ilk 10’da yer bulamadı. Kırmızı-Siyahlılar buna karşılık profesyonel lig tarihinde deplasmanda en çok puanı topladıkları sezonu yaşadılar.
Bu sezon deplasmanda oynadığı 18 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik alarak 19 puan toplayan Çorum Belediye, tarihinde deplasmanda en çok puan topladığı sezonu geçirdi.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim