Geçen sezon Çorum’u Bayanlar Türkiye 3.Voleybol Grubu’nda temsil eden Osmancık İsmail Burak Derindere (İBD) Gençlikspor’dan sonra Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği de (BEDER) yeni sezonda lige katılmayacağını duyurdu.
Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Baki Aygün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Sayın Çetin Başaranhıncal’ın maddi ve manevi destekleri ile geçen sezon Çorumlu gençlerden kurulu kadromuzla Bayanlar 3.Ligi’nde Çorum’u temsil ettik.
Yönetim Kurulumuz Temmuz ayında yapmış olduğu toplantıda, kulübümüzün 3.lige devam edip etmeme durumunu değerlendirdi. Yapılan değerlendirmede, mevcut kadrodan 4 sporcumuzun Üniversite mezuniyeti sebebi ile kadrodan eksilmesi, transfer yapma imkânının bulunmaması ve elde bulunan genç sporculardan kurulu kadromuzun 3. ligde mücadele edecek tecrübeye sahip olmadıkları yönünde fikir birliğine vardık. Bu nedenle 3. Ligden çekilerek elimizdeki genç kadromuzla Voleybol Bayanlar Bölgesel ligine devam etme kararı aldık” dedi.

YENİ SEZON İÇİN TSO’DAN BİR TALEBİMİZ OLMADI
Başkan Baki Aygün, yeni sezon için TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’dan bir destek taleplerinin olmadığını da belirterek, “Kulübümüz Yönetim Kurulunun daha önce basında yer aldığı üzere ne kurumsal olarak Ticaret ve Sanayi Odası ile ne de Başkan Çetin Başaranhıncal ile sponsorluk veya destek konusunda bir görüşmemiz olmamıştır, herhangi bir talebimiz kendilerine iletilmemiştir.
3.ligden çekilme kararı kulüp yönetim kurulumuzun almış olduğu bir karardır. Derneğimiz ve Spor Kulübümüz bundan sonraki süreçte kuruluş ilkeleri doğrultusunda profesyonel kulüplere genç yetenekleri kazandırma noktasındaki çalışmalarını sürdürecektir
TSO Başkanı Sayın Çetin Başaranhıncal’la programlarının yoğunluğundan dolayı görüşme şansımız olmadı. Başkanımıza da camia olarak örnek duyarlılığından dolayı ilerleyen günlerde teşekkür ziyaretinde bulunacağız. Çetin Başkanımıza katkıları için şükranlarımızı her ortamda ifade ediyoruz ve ifade etmeye de devam edeceğiz” dedi.
(Bülent USLU)
Editör: TE Bilisim