Bayanlar Türkiye 3.Voleybol Ligi 5.Grup’ta 5.hafta maçları oynanırken, Çorum temsilcilerinden Beden Eğitimi Öğretmenleri ve Spor Kulübü, Tokat deplasmanında Turhal Cumhuriyet Lisesi’ni nefesleri kesen bir mücadelenin ardından 3-2 yendi.
Turhal İlçe Spor Salonu’nda oynanan maçta ilk seti Tokat temsilcisi 25-21 alıp öne geçerken, ikinci sette rakibine 25-19 üstünlük sağlayan Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Spor Kulübü ve Derneği durumu 1-1’e getirdi. Evsahibi ekip üçüncü seti de 25-17 kazanarak bir kez daha öne geçerken, dördüncü seti 25-14 gibi farklı bir skorla alan Beden Eğitimi Öğretmenleri ikinci kez durumu eşitleyince karşılaşma final setine uzadı.
Final seti de büyük bir çekişmeye sahne oldu. Beden Eğitimi Öğretmenleri, nefesleri kesen seti 16-14 alarak sahadan 3-2 galip ayrıldı ve ilk iki yolundaki iddiasını sürdürdü.
Beden Eğitimi Öğretmenleri bu galibiyetle puanını 7’ye yükseltirken, Turhal Cumhuriyet Lisesi 1 puanda kaldı.
Grupta, haftanın diğer maçlarında ise, Samsun Büyükşehir Anakent, Ordu Tenis İhtisas’ı 3-0, Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Lisesi de Sivas Gazi Lisesi’ni 3-0 mağlup etti. Erbaa Gençlikspor’un ligden çekilmesi nedeniyle Osmancık İsmail Burak Derindere Gençlikspor haftayı bay geçti. Osmancık temsilcisi haftayı maç yapmadan geçmesine rağmen 12 puanla liderliğini sürdürdü.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim