Kırmızı-Siyahlılar, Batman temsilcisiyle tarihinde dördüncü kez karşılaşacak olup, bundan önce iki takım arasında oynanan 3 maçtan 2’sini Batman Petrolspor, 1’ini ise Çorum Belediye kazandı.
Çorum Belediyespor ile Batman Petrolspor geçen sezon da aynı grupta mücadele etmiş ve iki takım arasında oynanan 2 maçı da Batman temsilcisi kazanmıştı. Sezonun ilk yarısında, Batman’da oynanan maçı 2-1 kazanan Petrolspor, ikinci yarıda Çorum’da oynanan maçta da Belediyespor’a 1-0’lık üstünlük sağlamıştı.
İki takım bu sezonun ilk yarısında 14. haftada Çorum’da karşılaşırken, 30 Kasım’da oynan maçı Çorum Belediye 11 dakikada Çağlar, 52.dakikada da Buğra’nın attığı gollerle 2-0 kazandı.

BATMAN EVİNDE 6 MAÇ KAZANDI
Bu sezon kötü bir performans sergileyen ve Play-Off umutlarını da büyük ölçüde kaybeden 41 puanlı 12. sıradaki Batman Petrolspor, sahasında oynadığı 15 maçın 6’sını kazanırken, 5’inde de berabere kalıp 22 puan toplayabildi. Petrolspor, bu maçlarda attığı 16 gole karşılık kalesinde 15 gol gördü.
Çorum Belediyespor ise bu sezon 14 deplasman maçının 4’ünde galibiyet aldı. Kırmızı-Siyahlılar, bu maçlarda attıkları 15 gole karşılık 17 gol yerken, 18 puan toplayabildiler. Belediyespor, 30. hafta maçları sonunda 48 puanla 5. sırada yer alıyor.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim