Çanakkale’de düzenlenen Anadolu Yıldızları (ANALİG) Yıldız Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda mücadele eden Çorum karması beşinci oldu.
Grubundaki son maçta Eskişehir’e yenilerek ilk 4 şansını kaybeden Çorum karması, Şanlıurfa ile beşincilik maçında karşılaştı. Şanlıurfa ekibi karşısında ilk yarıyı 22-18 önde tamamlayan Çorum karması, sahadan 46-40 galip ayrıldı ve Türkiye beşinciliğini elde etti.
Şampiyonası değerlendiren Çorum Karması antrenörleri Yaşar Yılmaz ve Murat Çalışkan, finallerde ilk kez boy göstermelerine rağmen Türkiye beşinciliği gibi büyük bir başarı kazandıklarını belirterek sporcularını kutladılar. Anadolu Efes, Beşiktaş ve Banvit gibi Türk basketbolunun önemli kulüplerinin altyapılarının mücadele ettiği şampiyonada Çorum karmasının Çorum Fenerbahçe Basketbol Okulu ağırlıklı bir kadro ile beşinci olduğuna dikkat çeken Yılmaz ve Çalışkan, “Daha büyük başarılara imza atmak için çalışmalarımız devam edecek” dediler.
Takım kaptanları M.Ali Şahin ve Arda Bozok da, ilk kez katıldıkları finallerde beşinci olmalarının büyük bir başarı olduğunu ifade ederken, antrenörlerine teşekkür ettiler. Kaptanlar, daha büyük başarılar için daha çok çalışacaklarını da dile getirdiler.
(Ömür SOYTEMİZ)
Editör: TE Bilisim