Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, sakatlanan futbolcuya müdahale etmek için sahaya giren ve hakemin sert tavrı karşısında tepkisini gösteren Masör Ali Köseer’e verilen 5 maçlık cezanın Tahkim Kurulu tarafından onaylanması üzerine, cezayı veren Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nu (PFDK) protesto etti.
Başkan Zeki Gül, kendisine ait bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada, PFDK’nın savunmaları ciddiye almadığına dikkat çekerken, “Yasama organı Meclis'in çıkardığı kanunları Cumhurbaşkanımız onaylar ancak Anayasa'ya uygun görülmez ise Anayasa Mahkemesi iptal eder. Hakemlerin verdiği kararı ise kimse bozamıyor. Adamlar da kendilerini Cumhurbaşkanı'ndan bile yetkili görüyorlar.
PFDK, Kulüplerin hiçbir savunmasını ciddiye almıyor. Sanığın idamına, şahitlerin bilahare dinlenmesine diyen İstiklal Mahkemeleri gibi kararı verip savunmayı da rol icabı istiyorlar. Kendini doktor yerine koyan hakemi de haklı buldular ya, pes doğrusu! Çorum Belediyespor olarak TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nu şiddetle protesto ediyorum” ifadelerini kullandı.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim