Çorum Belediyespor’un Anonim Şirkete devredilmesi ve isim değişikliğini içeren genel kurulda konuşan Başkan Fatih Özcan, “Çorumluların, Çorumspor sevdasını gördük. Ben de tribünden gelen, Çorumspor sevdalısıyım. Bugün Çorumspor 2.Amatör Küme’de bile yok. Bu, beni olduğu gibi tüm Çorumspor sevdalılarını üzüyor.

ÇORUMSPOR ADINI ALAMIYORUZ

Çorumspor Başkanı Rumi Ispanak’la defalarca görüşmemiz oldu. Kulübün ismini değiştir, Çorumspor ismini biz alalım dedik. Geçmiş borçlarla mücadele ettiğini, dükkânını kapattığını falan söyledi. Ama bu borçları ben yapmadım ki. Ben sadece isim değiştirelim dedim. Bunun üzerine, ‘diriliş’ adı altında bir çalışma başlattılar. Kendilerine başarılar diliyorum. Buradan, kendilerine destek sözü veriyorum. Çorumspor yaşasın, hangi ligde olduğunun bir önemi yok. Yetir ki yaşasın” şeklinde konuştu.

Çorumspor ismini alamadıkları için kulübün adını Çorum Futbol Kulübü A.Ş. olarak değiştirmeyi uygun gördüklerini belirten Başkan Fatih Özcan, konuşmasının devamında, “Çorum Belediyespor siyasetten uzak olmalı, sivilleşmeli, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli dedik. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu, Göztepe gibi birçok örneklerinin olduğu üzere kurumsallaşması ve kendi ayaklarının üzerine durabilmesi için şirketleşmek zorunda olduğumuzu gördük. Kulübün profesyonel eller tarafından yönetilmesi gerektiğini bildiğimiz için böyle bir yola girdik.

Çorumspor ismini alamadık. Bu yüzden, Çorum Futbol Kulübü A.Ş. ismini uygun bulduk. Bizim için başında Çorum ibaresi olan her oluşumun sevdalısıyız” dedi.

SÜPER LİG HAYAL DEĞİL

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve İl Başkanı Mehmet Karadağ ile birçok kez görüşüp projeler üzerinde konuştuklarını da kaydeden Başkan Fatih Özcan, “Hem milletvekilimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan’a, hem de il başkanı Sayın Mehmet Karadağ’a buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Proje üretimi konusunda çok destek oldular. Sayın Ahmet Sami Ceylan ile isim değişikliği konusunda defalarca kez Federasyona gidip mücadele verdik. Kendisi her zaman destekçimiz oldu.

Eğer, projelerimizi hayata geçirebilirsek, kulübümüz kendi ayakları üzerinde durabilecek. Ben, her ne kadar bu takımın yeri en az 1.Lig desem de, Süper Lig neden olmasın diyorum. Süper Lig hayal değil.

Bura kimse için kalıcı değil. Bizler de gelip geçiciyiz. Eğer bu işi beceremez isek şerefimizle çekip gitmeyi biliriz. Ben, buradan bir kez daha şampiyon Çorumspor diyerek sözlerimi bitirmek istiyorum. Şampiyon Çorumspor” şeklinde konuştu.

Hüseyin AŞKIN

Editör: TE Bilisim