Çorum Belediyespor Kulüp Başkanı Zeki Gül, dünkü kongrenin dilek ve temenniler bölümünde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.
7 yıldır Kulüp Başkanlığı yaptığını hatırlatan Zeki Gül, başarı ölçüsünün şampiyonluk olmaması gerektiğine vurgu yaparken, “Belediyespor’un nereden nereye, hangi şartlar altında geldiğini herkes biliyor. Bunu tekrar tekrar anlatmayacağım. Tabi ki, her takım şampiyon olmak ister. Ama her ligde bir şampiyon çıkıyor. Bence başarının ölçüsü şampiyonluk olmamalı. Şampiyonsa başarılı, değilse başarısız gibi bir yaklaşım son derece yanlış.
Bana sorarsanız, 3.ligin en başarılı takımı Kızılcabölükspor’dur. Belki 2.lige çıkamadılar ama çok cüzi bir bütçe ile son ana kadar 2.lige yükselme mücadelesi verdiler. Şimdi bu takıma başarısız diyebilir miyiz?
Çorum Belediyespor’u Federasyon nezdinde temsil etmek, parmakla gösterilen bir kulüp haline getirmek, mali disiplini sağlamak, söz sahibi yapmak başarı değilse söyleyecek bir şey yok. Bizim dışımızda, bel altı vuranlar, bizi yıpratmaya çalışanlar aslında Çorum’u küçük düşürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Yoksa kimse bu işi isteyerek severek yapmıyor. Bize bu görevi verdiler, biz de elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz.

ARTIK AMATÖRLERE AĞIRLIK VERECEĞİM
Biz bugüne kadar profesyonel kulübü amatörce idare etmeye çalıştık. Artık tam anlamıyla profesyonel bir kulüp olacak. Ben, artık amatör branşlara ağırlık vereceğim. Profesyonel takımla ilgili olarak Futbol Şube Sorumlumuz ve Genel Kaptanımız gerekeni yapacaklardır. Tabi benim amatör branşlara ağırlık verecek olmam profesyonel takımdan elimi çektiğim anlamına gelmez. Yine son sözü ben söyleyeceğim, yine her kararın altında benim imzam olacak.

YENİ TESİSLERE 3.LİG YAKIŞMAZ
Belediye Başkanımız ve aynı zamanda Onursal Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü Bey, tesisleşme konusuna büyük önem veriyor. 70 milyon civarında bir paraya mal olacak yeni stat ve buna ilaveten 10 milyon lira civarında bir paraya tesislerin yapılacağı bir ilin takımına 3.lig yakışmaz.
Bu takım Çorum’un, Çorumlu olan herkesin destek olması gereken bir takım. Yönetimler gelip geçicidir, değişir ancak kurumlar ve camialar kalıcıdır” şeklinde konuştu.

ÖZBAYRAM VE IŞIKA TEŞEKKÜR
Başkan Zeki Gül, konuşmasında yeni yönetimde görev almayan Mustafa Özbayram ve geçtiğimiz günlerde istifa eden Genel Kaptan Hamit Işık’a ayrı paragraf açarken, “Mustafa Özbayram 3 yıl boyunca her derdimize derman olmaya çalıştı. Belediyespor’u kendiişlerinin önüne koydu. Yeri geldi kendi şirketinden para aktardı. Çok istememe rağmen yorulduğunu ve işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek yeni yönetimde yer almadı.
Hamit Işık ise, birçok ayak oyunlarının döndüğü bu sektörde tertemiz kalmayı başarabilen ender insanlardan biri. Belediyespor’a çok büyük hizmetleri oldu. Başta Mustafa Özbayram ve Hamit Işık olmak üzere birlikte çalıştığımız ve aramızda olmayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim