Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Salonu’nda 6-9 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Veteranlar Balkan Badminton Şampiyonası’na Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Moldova olmak üzere 7 ülke katıldı. 4 gün süren ve 120 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada, müsabakalar 24 kategoride yapılırken, 96 sporcu madalya için kürsüye çıktı.
Aynı zamanda Milli Takım antrenörü de olan Osmancık İsmail Burak Derindere Gençlikspor Kulübü Antrenörü Barış Boyar da +35 yaş kategorisinde milli formayı giydi. Boyar, tek erkeklerde tüm rakiplerini yenerek Balkan Şampiyonu oldu ve ülkemize altın madalya kazandırdı.
Boyar, çift erkeklerde de zirveye çıktı. Kastamonulu partneri Zafer Şahin ile birlikte tüm maçlarını kazanan Boyar, bu kategoride de Balkan Şampiyonu olup Türkiye’yi bir altın daha kazandırdı.
Balkan Şampiyonu olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Barış Boyar, “Ülkemizi, ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik. Çift erkeklerde ter döktüğümüz partnerim, kardeşim, dostum Zafer Şahin’e de çok teşekkür ediyorum” dedi.
(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim