İstifasından sonra yazılı bir basın açıklaması yapan Baki Aygün, mevcut federasyonun pasif, alandan kopuk, proje ve hedeflerinin olmadığını ifade ederken, önümüzdeki süreçte bir genel kurul olması halinde başkanlığa aday olduğunu belirtti.

Aygün’ün açıklaması şöyle: 2010 Yılında Ayhan Pala'ın Okul Sporları Federasyonu başkanlığı yaptığı dönemde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Haşim Eğer'in teklifi ve dönemin Çorum Valisi Mustafa Toprak'ın onayı ile başlamış olduğum ve üç dönemdir sürdürdüğüm Türkiye Okul Sporları Federasyonu İl Temsilciliği görevimden istifa etmiş bulunuyorum.

2011 yılında Okul Spor faaliyetlerinin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan o zamanki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devir sürecinden sonra mahalli ve ulusal okul spor faaliyetlerini yürütmek üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan il okul sporları tertip komitesinde okul sporları federasyonu il temsilcisi sıfatı ile görev yaptım. Bu süreç içerisinde 19 branşla başlayıp bugün 54 branşa çıkan okul spor faaliyetleri kapsamında yüzlerce mahalli il birinciliği, Sor Genel Müdürlüğü tarafından ilimize organizesi verilmiş ulusal bazda gurup, yarı final ve Türkiye şampiyonasının organizasyonun planlamasında ve alanda verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştım.

Ayhan PALA’ın Federasyon Başkanlığı yaptığı 2010-2016 sürecinde Federasyon organizasyon kurulu üyesi olarak, ISF tarafından ülkemize verilen Futsal Liseler Dünya Şampiyonası, Hentbol Liseler Dünya Şampiyonası, Oryantring Liseler Dünya şampiyonasında yapılan başarılı organizasyonlarla ülkemizin yüzünü ağartan ekip içerisinde yer almanın gururunu yaşadım.

2015 Yılında İsrail'de yapılan ISF Liseler Dünya Kros Şampiyonasında federasyonumuz tarafından oluşturulan Milli Takımda Federasyon Temsilcisi olarak bulundum, Ülkemize kazandırılan 3 dünya şampiyonluğu ve bir Dünya 2.’liğinin gururunu yaşayan ekip içerisinde bulunmanın gururu ve onurunu yaşadım.

2016 yılında olağan üstü genel kurul sürecinden sonra Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nda Ömür Fatih Karakulukçu’nun Federasyon Başkanlığı yaptığı süreçte Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birisi olan Gymnasiade 2016 Trabzon da görev aldım. Uzun yıllar Federasyonun çeşitli kademelerinde görev almış bir Beden Eğitimi Öğretmeni olarak, Federasyonun 2016 ve sonrasındaki pasif yönetimi, alandan kopuk oluşu, proje ve hedeflerinin olmayışı, Okul Sporlarının temelini oluşturan devlet okulları ve beden eğitimi öğretmenlerine uzak olan tutumu, Federasyonun sahadaki temsilcisi olan İl temsilcilerinin alanda yetkisizleştirme yönündeki izlemiş olduğu politika ve tutumlar, şahsımda rahatsızlık konusu oldu ve bunu da bulunduğum tüm resmi ortamlarda gündeme getirmeye çalıştım. Üzülerek takip ediyorum ki, Okul Sporları Federasyonu’muzun şu anki yönetimi alandan kopuk bir yönetim sergilemektedir. Önümüzdeki süreçte olağan veya olağan üstü bir genel kurul olması durumunda Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nu okul sporlarına yön veren, spor politikalarını belirleyen, okul sporlarının hak ettiği değeri almasını sağlayan, alanla barışık, okul yöneticilerinin ve alanın emektarı beden eğitimi öğretmenlerinin içinde yer alacağı bir yönetimle yönetmek için Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanlığına adaylığımı şimdiden açıklıyorum. Bu gerekçelerle mevcut federasyonun Çorum Temsilciliği görevimden istifa ediyorum. Spor Kamuoyuna Saygılarımla”

(Hüseyin AŞKIN)

Editör: TE Bilisim