Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Kulübü öncülüğünde gerçekleşen “Okulda Spor Farkındalık Günleri” oryantiring sporunun tanıtımı ile başladı. Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen tanıtım günlerine Müdür Baş Yardımcısı Cevdet Güler, Müdür Yardımcısı Orhan Avcı, Oryantiring İl Temsilcisi Duran Torbacıoğlu, Beden Eğitimi Öğretmeni Baki Aygün ve öğrenciler katıldı. İl Temsilcisi Duran Torbacıoğlu tarafından gerçekleşen tanıtım söyleşisinde oryantiring sporunun faydalarından bahsedildi. Bireyin kendisini doğaya uyduracağı, doğayı nasıl koruyacağı ve doğa kanunlarına nasıl bağlı olması gerektiği konusunda da bilgiler veren Torbacıoğlu, “Oryantiring, fiziki olduğu kadar zihnide çalıştıran son derece sağlıklı ve zekâ gerektiren bir spordur. Sadece fiziksel özellikleri geliştirmekle kalmaz ek olarak baskı ve stres altındayken bağımsız olarak düşünme ve zorlukları çözme yeteneklerini de geliştirir. Arazide sadece iyi bir harita ve pusulaya ihtiyaç duyulur. Herhangi bir spor kıyafeti ve spor ayakkabısı giyilebilir. Ancak yetenekler geliştikçe profesyonel oryantiring malzemeleri ve özellikle oryantiring ayakkabıları kullanılabilir” dedi.

Daha sonra oryantiring sporu kurallarından da bahseden Torbacıoğlu, 2002’den beri Türkiye’de oryantiring sporunun profesyonel anlamda yapıldığının da altını çizdi.

Konferans salonunda gerçekleşen söyleşi ardından okul bahçesinde bir grup öğrenciye uygulamalı olarak oryantiring sporu tanıtılmasının ardından sona erdi. Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Okulda Spor Farkındalık Günleri” 1 ay sonra judo branşının tanıtımı ile devam edecek.

Editör: TE Bilisim