Badminton İl Temsilciliği’nin 2019 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Badminton İl Birinciliği 16-17 Mart tarihleri arasında Osmancık’ta yapıldı. Osmancık İlçe Spor Salonu’nda gerçekleşen ferdi müsabakalara 50’yi aşkın sporcu katılırken, tek erkekler, tek bayanlar, çift erkekler, çift bayanlar, karışık çiftler ve geleceğin yıldızları olmak üzere 6 kategoride yapıldı. Cumartesi günü yapılan eleme maçlarının ardından Pazar günü ise final heyecanı yaşandı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan müsabakalar sonunda kategorilerinde dereceye giren sporcular şu şekilde oluştu;

Tek Erkekler: 1.Mesut Sezer, 2.Hilmican Şimşek, 3.Mustafa Arkan, 4.Burak Kılıç.

Tek Bayanlar: 1.Ceren Özdemir, 2.Sümeyye Erkuş, 3.Beren Aşkar, 4.Şevval Barışmaz.

Çift Erkekler: 1.Mustafa Arkan-Mehmetcan Töremiş, 2.Furkan Yedekçi-Haşim Kılıç, 3.Burak Kılıç-Batuhan Eken, 4.Uygar Tetikel-Mahmut Sert.

Çift Bayanlar: 1.Sümeyye Erkuş-Beren Aşkar, 2.Tuana Eken-Nisa Erkuş, 3.Hatice Çetin-Yaren Ateş, 4.Nisa Harmancık-Şevval Barışmaz.

Karışık Çiftler: 1.Hilmican Şimşek-Ceren Özdemir, 2.Mustafa Arkan-Sümeyye Erkuş, 3.Eyüp Koçak-Tuana Eken, 4.Hüseyin Özdemir-Nisa Erkuş.

Geleceği Yıldızları: 1.Tuana Eken, 2.Hüseyin Özdemir, 3.Nisa Erkuş, 4.Eyüp Koçak.

Müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreninde bir açıklama yapan Badminton İl Temsilcisi Barış Boyar, “Güzel bir organizasyonla Osmancık ilçemizde gerçekleştirdiğimiz Büyükler Badminton İl Birinciliği müsabakaları birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu. Özellikle küçük sporcuların milli takım sporcuları ile birlikte aynı sahaya çıkması ve onların tecrübelerinden faydalanmaları ilimizde badminton branşının geleceği olan sporcularımıza müthiş bir tecrübe oldu. Turnuvaya katılan tüm sporcuları başarılarından ötürü kutluyorum. Müsabakalarda emeği geçenlere ise teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim