Badmintonda Çorum’un lokomotifi olan Osmancık, bir büyük başarıya daha imza attı. Cumhuriyet Anadolu Lisesi, hem kızlarda, hem de erkeklerde Türkiye şampiyonluğuna ulaşırken, Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.
Okul Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Liseli Gençler Türkiye Badminton Şampiyonası Mersin’de yapıldı. 4 gün süren şampiyonada Çorum’u hem kızlarda, hem de erkeklerde Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi temsil etti. Yaren Dölcü, Edanur Köybaşı, Sevde Erdal, Ayşegül Sezer ve Pınar Eylül Alçin’li kadrosuyla tüm rakiplerini yenen Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Türkiye şampiyonu oldu. Murathan Eken, Kubilay Sadi, Akın Deniz, Mesut Sezer ve Furkan Mucur’lu kadrosuyla erkek takımı da tüm rakiplerini dize getirerek Türkiye’nin en büyüğü oldu.

MALTA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER
Hem kızlarda, hem de erkeklerde Türkiye Şampiyonu olarak tarihi bir başarı kazanan Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Çorum’un gururu olurken, 28 Mart-3 Nisan tarihlerinde Malta’nın Griza kentinde düzenlenecek olan Liselerarası Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Çorum tarihinde ilk kez bir takım Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek.
(Hüseyin AŞKIN)
Editör: TE Bilisim